ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Με κλαρίνα και κρητικές μαντινάδες υποδέχθηκαν τον Αυγενάκη στον Τύρναβο – Τί στόχους έθεσε ο γραμματέας της Ν.Δ. (φωτό)

Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να διανύσει σχεδόν τη μισή Ελλάδα ερχόμενος από την Πάτρα, ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης ήταν το βράδυ της Παρασκευής πιστός στην υπόσχεσή του να παραστεί σε φιλική βραδιά στο καζαναριό του Βασίλη Μανδηλά στον Τύρναβο, εκεί όπου βρέθηκε πλειάδα επιφανών στελεχών του κόμματος.

Η επίσκεψη ήρθε μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστου Καπετάνου, ως ανταπόδοση της πρόσφατης φιλοξενίας του ιδίου στην Κρήτη από τον κ. Αυγενάκη, αλλά και ως ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της Νέας Δημοκρατίας, στην υποψηφιότητα του Γιάννη Κόκκουρα για το δήμο Τυρνάβου. Διόλου εξάλλου, τυχαίο, το εγκώμιο που έπλεξε στην ομιλία του το πρωτοκλασάτο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για ένα άξιο άτομο, με παιδεία και μεγάλη προσφορά στον τομέα αγροτικού της Ν.Δ.

“ΧΑΛΑΛΙ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ…”

Σε μία εκ βαθέων ομιλία με αρκετά προσωπικά χαρακτηριστικά, ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε ακόμη και την… μητέρα του για να δείξει πως η κόπωση της διαρκούς μετακίνησης στην Ελλάδα, δεν τον πτοεί. ” Όταν καμία φορά μιλάω με τη μάνα μου στο τηλέφωνο μου λέει παιδί μου δεν κουράζεσαι…” για να απαντήσει πως “όταν κάποιος βλέπει τόσα χαμόγελα και αισιοδοξία, χαλάλι τα χιλιόμετρα…”.

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας μίλησε και για την “ομορφιά της πολιτικής” η οποία αποτελεί και το κίνητρο για την ενασχόληση κάποιου μαζί της. “Μας δίνεται, εξήγησε, η δυνατότητα αυτά που πιστεύουμε ότι είναι σωστά για εμάς, για την οικογένεια μας, για τον τόπο μας, για την πατρίδα μας, για το έθνος μας, τα κάνουμε πρόγραμμα και πράξη στη συνέχεια μέσα από το κόμμα που υπηρετούμε τη Ν.Δ… Αυτά που πιστεύουμε ότι είναι σωστά, η νοικοκυροσύνη, η προκοπή, η τάξη, η πειθαρχία, η συνέπεια, η δουλειά, η αξιοπρέπεια, η αξιοκρατία, είναι κομμάτι του πιστεύω μας, της ιδεολογίας μας, του προγράμματός μας. Γι’ αυτό δε θα κουραστούμε να παλεύουμε για όλα όσα πιστεύουμε ότι είναι σωστά, να γίνουν πράξη για όλους τους Έλληνες, με όλους τους Έλληνες”.

“ΜΠΛΕ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΟΧΟΙ”

Σε ότι αφορά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Αυγενάκης εκτίμησε πως “όλες οι κάλπες που θα στηθούν θα πρέπει να είναι “μπλε”, γιατί θα πρέπει πολύ γρήγορα να γυρίσουμε σελίδα, να μπορέσει η Ελλάδα να αναπνέει ελεύθερα, να βλέπουμε χαμογελαστούς ανθρώπους”.

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους δύο βασικούς στόχους της Νέας Δημοκρατίας: “Ο πρώτος στόχος είναι να φέρουμε ένα ισχυρό εκλογικό αποτέλεσμα και θα το καταφέρουμε γιατί το πιστεύουμε. Γιατί ξέρουμε πως αυτό που κάνουμε δεν είναι μονάχα κομματική υποχρέωση, αλλά πατριωτική ευθύνη, απέναντι στα παιδιά μας, στον τόπο μας, στης οικογένειές μας.

Ο δεύτερος στόχος είναι πετύχουμε να κυριαρχήσει ο φιλελευθερισμός και στην Ελλάδα. Είμαστε το τελευταίο Ευρωπαϊκό κράτος που δυστυχώς δεν έχει π.χ. ιδιωτικά πανεπιστήμια. Εδώ ακόμη έχουμε αριστερές νοοτροπίες, δογματισμούς και μία σειρά άλλες νοοτροπίες”.

Για μία ακόμη φορά τέλος, ο γραμματέας της Ν.Δ. επανέλαβε πως “ασχέτως από τις έδρες που θα έχουμε και την αυτοδυναμία, θα απευθύνουμε σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για συνεργασία, γιατί οι συνθήκες που επικρατούν στον τόπο, δεν είναι οι κανονικές και οι συνηθισμένες”.

Η φιλική συνάντηση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, συνοδεία τσίπουρου Τυρνάβου, καλού μεζέ, αλλά και κρητικής λύρας και κλαρίνου…

Δείτε φωτογραφίες:

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις