ΛΑΡΙΣΑ

“Οργανωμένο σχέδιο θανάτωσης αδέσποτων σκύλων στη Νίκαια” καταγγέλλουν φιλόζωοι

Οργανωμένο σχέδιο θανάτωσης αδέσποτων σκύλων στη Νίκαια καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Φιλόζωων Κατοίκων Νίκαιας του δήμου Κιλελέρ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας: “Από τις 25/10/2018 οι κάτοικοι της Νίκαιας είμαστε μάρτυρες ενός οργανωμένου σχεδίου που έχει μπει σε εφαρμογή με σκοπό την εξόντωση των αδέσποτων σκύλων. Από τότε, και εξ όσων μπορούμε να γνωρίζουμε, ο αριθμός των νεκρών σκύλων ανέρχεται στους 7 και αναφέρεται και ένας που αγνοείται. Κατόπιν παράστασης μας, για ενημέρωση, στο γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Χρήστου Χατζούλη στις 31/10/2018 με αφορμή το θάνατο με εμφανή σημάδια δηλητηρίασης, σκύλου που βρέθηκε σε κεντρικότατο σημείο του οικισμού, διαπιστώσαμε ότι ενώ το ζώο είχε περισυλλεχθεί από συνεργείο του Δήμου, ο αντιδήμαρχος δεν είχε λάβει γνώση και δεν είχε ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο 4039/2012 και το άρθρο 183 του ΚΠΔ. Η έντονη διαμαρτυρία μας και η πίεση που ασκήσαμε, είχε ως αποτέλεσμα, να κατατεθεί μήνυση από πλευράς Δημοτικής Αρχής κατά άγνωστου δράστη και να διαταχθεί από την ανακρίτρια κ. Μουλά η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Επειδή όμως το έγκλημα συνεχίζεται, αφού το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 24/11/2018, ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ και το Τοπικό Συμβούλιο της κοινότητας Νίκαιας , να εκδώσουν άμεσα σχετικά Δελτία Τύπου και να τα κοινοποιήσουν σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζονται. Μέσω αυτών, ζητούμε, να καταδικάσουν τις εγκληματικές αυτές συμπεριφορές, να ενημερώσουν τους πολίτες για τις βαριές κυρώσεις που προβλέπει ο σχετικός νόμος και να προτρέψουν τους δημότες που γνωρίζουν το δράστη να βοηθήσουν την έρευνα που είναι σε εξέλιξη από την αστυνομία. Επίσης, ζητάμε, να δοθούν στους πολίτες οδηγίες για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που εντοπίσουν ζώο σε ανάγκη ,  καθώς και ένα τηλέφωνο έκτακτης επικοινωνίας. Τέλος, προτείνουμε, όσον αφορά τα εναπομείναντα ζωντανά ζώα, να αναρτήσουν δημόσια αγγελίες για την υιοθεσία τους, όπως τους δίνει τη δυνατότητα ο σχετικός νόμος.

Οι “φόλες” δεν σκοτώνουν μόνο τα ζώα, σκοτώνουν και τον πολιτισμό μας. Μια κοινωνία που δεν ενδιαφέρεται να προστατέψει τα αδύναμα πλάσματα, είναι μια κοινωνία σε παρακμή. Η αποσιώπηση και η απόκρυψη στοιχείων είναι συνενοχή.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις