ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινά μια νέα περίοδος για την Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων «Ζ. & Κ. Παπαδημητρίου»

Συνεδρίασε την Κυριακή 25 Νοέμβρη 2018 με τη νέα της σύνθεση η Διαχειριστική Επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης Γόννων «Ζ. & Κ. Παπαδημητρίου», όπως αυτή συστάθηκε από τον δήμαρχο Τεμπών, Κώστα Κολλάτο, στην αίθουσα της Πινακοθήκης στους Γόννους. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν  η νέα οργάνωση και λειτουργία της Πινακοθήκης και οι στόχοι για την πορεία και το μέλλον της.

Στους στόχους της Επιτροπής είναι να συνεχιστούν και να αυξηθούν οι συστηματικές ξεναγήσεις των σχολικών ομάδων που επισκέπτονται την πινακοθήκη και οι περιοδικές εκθέσεις δημιουργών της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και να γίνεται χρήση των χώρων της για εργαστήρια, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις που θα συμπληρώνουν τις δραστηριότητες της πινακοθήκης, η οποία επιθυμεί να καταστεί κέντρο επιμόρφωσης και ενημέρωσης του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων «Ζ. & Κ. Παπαδημητρίου», ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2012, μετά από την παραχώρηση έργων του ζεύγους Ζήση & Κριστιάνε Παπαδημητρίου και αποτέλεσε τον πρώτο οργανωμένο εικαστικό μουσειακό φορέα του χωριού, με σκοπό την προβολή της σύγχρονης ελληνικής και ξένης εικαστικής δημιουργίας καθώς επίσης και την προβολή και διάδοση της νεοελληνικής τέχνης και την παράλληλη αναβάθμιση της αισθητικής αγωγής και παιδείας του κοινού.

Η πινακοθήκη στεγάζεται στο πρώην Κοινοτικό κατάστημα Γόννων στα δυτικά της κεντρικής πλατείας του χωριού και καλύπτει μια έκταση 160 τ.μ. Αποτελείτε από πέντε αίθουσες όπου σε θεματικές ενότητες εκτίθενται  έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, κυρίως ζωγράφων αλλά και γλυπτών. Σε μία από τις αίθουσες  εκτίθενται 66 έργα ζωγράφων από 22 χώρες (Αμερική, Αργεντινή, Βραζιλία, Ιαπωνία, Ταϋλάνδη, Τουρκία, Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, κ.λ.π.) τα οποία αποτελούν και τη θεματική ενότητα της Mail-Art που οργάνωσε το ζεύγος Ζήση & Κριστιάνε Παπαδημητρίου με θέμα «Προμηθέας – Φωτιά – Άνθρωπος». Στη μεγάλη αίθουσα εκτίθενται έργα ελλήνων ζωγράφων ενώ στη βιβλιοθήκη αυτής μπορεί ο επισκέπτης να δει έντυπα  και Λευκώματα Τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με θέματα από τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη γλυπτική κ.ά.

Η Πινακοθήκη Γόννων λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες μέρες και ώρες και τα Σαββατοκύριακα κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνα για καθημερινές ξεναγήσεις : 6934-095.790 και 2495-350.118

Τηλέφωνα για ξεναγήσεις τα Σαββατοκύριακα : 6973-323.787 και 6978-048.399.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις