ΛΑΡΙΣΑ

Το ΕΚΛ για την συμμετοχή στις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις στη Λάρισα

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας:

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, χαιρετίζει τους εργατουπάλληλους που συμμετείχαν στην χθεσινή πανεργατική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, κόντρα στις πιέσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία σε χώρους δουλειάς, στην λογική της μοιρολατρίας που καλλιεργούν κυβέρνηση, αστικά κόμματα και στην υπονομευτική στάση των εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ, που δεν ήθελαν την απεργία και γι’ αυτό την υπονόμευσαν.

Η απεργία και η συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων», αποτέλεσε ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αγώνων του ταξικού εργατικού κινήματος, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, για την κατάργηση όλων των βάρβαρων μνημονιακών νόμων που είναι σε εφαρμογή, για την υπογραφή ΣΣΕ, για να μην υπάρχει κανείς εργαζόμενος που να αμείβεται κάτω από 751 € τον μήνα. Αγώνας για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο, 5θημερο, 35ωρο, για την κατάργηση της άγριας φοροληστείας, του ΕΝΦΙΑ, για την καθιέρωση ετήσιου ατομικού αφορολόγητου 20.000 €, για το σταμάτημα των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και των κατασχέσεων, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα γενικότερα, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Δε συμβιβαζόμαστε με την κοροϊδία και τα ψίχουλα που πετάει η κυβέρνηση από τα ματωμένα πλεονάσματα που τα βαφτίζει με θράσος «έξοδο από τα μνημόνια».

Δεν τα διπλώνουμε, δεν κάνουμε πίσω! Αναπτύσσουμε τη σύγκρουση με το κεφάλαιο με τους εκμεταλλευτές, με τους πολιτικούς υπηρέτες τους και τα συνδικαλιστικά τσιράκια τους. Ανανεώνουμε το αγωνιστικό ραντεβού τις επόμενες μέρες, ενάντια στον νέο αντιλαϊκό κρατικό προυπολογισμό που θα φορτώσει 1 δις. βάρη επιπλέον στις πλάτες εργατών και συνταξιούχων για το 2019, κόβοντας από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις συντάξεις, την δημόσια υγεία και την παιδεία για να δώσει νέα προνόμια στην μεγαλοεργοδοσία!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να κερδηθεί!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις