ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σύλληψη και στο Βόλο για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού

Πενήντα εννέα άτομα έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης σε Αττική, Βόλο και Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν λαθρεμπόριο χρυσού.

Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από χθες και εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο γνωστός εκ τηλεοράσεως 51χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς, ο οποίος διατηρεί πάνω από 30 ενεχυροδανειστήρια.

Στον Βόλο η επιχείρηση στήθηκε υπό άκρα μυστικότητα, αφού είχαν επιληφθεί κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας από την Αθήνα, ενώ συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος φαίνεται ότι ήταν ο υπεύθυνος λειτουργίας τοπικών καταστημάτων και όχι ο υπάλληλος που εργαζόταν στο κατάστημα της οδού Δημητριάδος.

Ο Ριχάρδος Μυλωνάς, που συνελήφθη στο σπίτι του στη Σαρωνίδα, φέρεται ως βασικός κλεπταποδόχος χρυσών αντικειμένων τα οποία διακινούσε στο εξωτερικό (Τουρκία, Γερμανία), ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι στο σπίτι του βρέθηκαν χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα τα οποία θα πήγαιναν για λιώσιμο, αλλά και «κλοπιμαία από χώρο που συντελέστηκε ανθρωποκτονία».

Στο κύκλωμα εμπλέκονται έμποροι χρυσού, κλεπταποδόχοι και διαρρήκτες και οι έρευνες των αρχών έγιναν σε σπίτια, καταστήματα, αποθήκες και αυτοσχέδια χυτήρια. από τα οποία κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ράβδων χρυσού και ασημιού.

Σύμφωνα με τις αρχές, σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΚΑΜ λόγω της επικινδυνότητας των υπόπτων, με τους άνδρες της αστυνομίας να μπαίνουν νύχτα από μπαλκόνια.

thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις