ΛΑΡΙΣΑ

Μαίνονται οι διαμαρτυρίες μαθητών για τη Μακεδονία: Κατάληψη ή αποχή σε 11 σχολεία στη Λάρισα – Τι λέει η Αναστασοπούλου

Διαστάσεις λαμβάνουν οι αντιδράσεις στη μαθητική νεολαία στο πλαίσιο του κινήματος που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα για το θέμα της Μακεδονίας, ως αντίδραση στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σήμερα Πέμπτη στους τέσσερις νομούς, από τις 246 σχολικές μονάδες, τελούσαν υπό καθεστώς αποχής ή κατάληψης οι 32. Εξ’ αυτών, τα 11 είναι στο νομό Λάρισας.

Συγκεντρώσεις μαθητών πραγματοποιήθηκαν και πάλι στη Λάρισα, τα Φάρσαλα και άλλες περιοχές.

Έντονα προβληματισμένη εμφανίστηκε στις δηλώσεις της η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης κ. Ελένη Αναστασοπούλου, η οποία στάθηκε στο μικρό ποσοστό συμμετοχής σχολείων από τη Θεσσαλία στην πανελλαδική κινητοποίηση, για να συμπληρώσει όμως πως «ωστόσο αυτό δε μας χαροποιεί, το ότι είναι μικρό το ποσοστό.

Είναι ένα ζήτημα που μας προβληματίζει διότι διαπιστώνουμε ότι κάποιοι άνθρωποι, κύκλοι, πολιτικοί χώροι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την εφηβική αγωνιστικότητα και να της δώσουν χαρακτηριστικά πατριδοκαπηλίας και να μετατρέψουν κάποια συναισθήματά τους σε συναισθήματα μίσους – κι αυτό το βλέπουμε από τα συνθήματα που επικρατούν συχνά – πράγματα το οποίο για εμάς είναι αρνητικό.

Η στάση μας απέναντι στα παιδιά είναι ότι δε στερούμε το δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν για ζητήματα που τους απασχολούν. Ωστόσο πρέπει ως παιδαγωγοί να θέσουμε ζητήματα, ερωτήματα, να τα βάλουμε σε διαδικασία σκέψης, προβληματισμού για όλα όσα γίνονται και να μην επιτρέπουν τα ίδια σε κανέναν να τους χειραγωγεί και να τους καθοδηγεί, να τους δίνει χαρακτηριστικά διαφορετικά από αυτά που έχουν τα παιδιά μέσα από τη νεανική και την εφηβική τους ανησυχία».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις