ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας σε εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών: Η εκκλησία θεμέλιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής

«Σήμερα εγκαινιάστηκε μία εξαιρετικά πολύτιμη δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία θα προσφέρει ανακούφιση σε κατάκοιτους γέροντες της πρωτεύουσας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

Πιστή στην αποστολή της, η Εκκλησία αποδεικνύει διαρκώς και εμπράκτως με το έργο της πως συνιστά θεμέλιο για την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή της χώρας μας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει πάντοτε να λαμβάνεται υπόψη ο κομβικός της ρόλος κατά τη σχεδίαση και την ανάπτυξη των αντίστοιχων δημόσιων πολιτικών».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, στα εγκαίνια της «Στέγης Κατακοίτων Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών», που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αρχιεπισκόπου, κ. Ιερωνύμου, προσθέτοντας:

«Το συγκεκριμένο επίτευγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προστίθεται στη συνολική και πολυεπίπεδη κοινωνική δράση και προσφορά της Εκκλησίας μας.

Ουσιαστικά, Κράτος και Εκκλησία διασταυρώνονται λειτουργικά σε πολλαπλά επίπεδα καθ’ όλο το φάσμα των πολιτικών που έχουν κοινωνικό πρόσημο, γι’ αυτό και οποιαδήποτε συζήτηση περί του διαχωρισμού τους είναι άτοπη, άστοχη και ανεύθυνη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις