ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας στην Κίνα για να παρουσιάσει τον Ελληνικό παραδοσιακό γάμο

Το Λύκειον των Ελληνίδων της πόλης μας έχει προσκληθεί και θα ταξιδέψειαπό τις 4 ως τις 10 Δεκεμβρίου 2018 στη Σαγκάη, τη μεγαλύτερη και πλέον κοσμοπολίτικη πόλη της Κίνας στα πλαίσια του Διεθνούς Πολιτιστικού Φεστιβάλ Γάμου.

Στο εν λόγω φεστιβάλ, παρουσιάζεται ο παραδοσιακός γάμος της Κίνας αλλά και άλλων 8 χωρών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας. Μαζί με τον ελληνικό γάμο Θα παρουσιαστούν επίσης οι παραδοσιακοί γάμοι της Κίνας, της Μαλαισίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Κορέας, της Ιαπωνίας και τηςΤαϋλάνδης.

Το όλον εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα της Κινεζικής κυβέρνησης και η  πρόσκληση προς το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας μαρτυρά την παγκόσμια αναγνώριση του  Λυκείου  των Ελληνίδων που θα συμμετάσχει  σε μια εκδήλωση κύρους. Ακόμη πιο τιμητικό είναι αυτό που αναγράφεται στην πρόσκλησηπρος το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας «Έχοντας υπόψιν την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού του Λυκείου των Ελληνίδων, την αυθεντική σας γνώση και εμπειρία καθώς και τον πλούτο των παραδοσιακών σας ενδυμασιών, θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για μας να υποστηρίξετε αυτό το εγχείρημα».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας κ. Δημήτρης Τσιπλακούληςμε την εμπειρία που τον διακρίνει στις τόσες επιτυχημένες παρουσιάσεις και θεματικές παραστάσεις επιχειρεί το σενάριο του ελληνικού παραδοσιακού γάμου,το οποίο θα πρέπει να εμπεριέχει, όσο το δυνατόν, μια ολοκληρωμένη και ενδιαφέρουσα πρόταση, έτσι ώστε να είναι αφ’ ενός εντυπωσιακή, αφ’ ετέρου εύκολα κατανοητή από τους θεατές,τόσο τους Κινέζους όσο και τους πολίτες άλλων χωρών.

Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων, οι χορευτές και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία, τις γραφικές γειτονιές της πόλης, καθώς και τη σύγχρονη πόλη της Σαγκάης και της ευρύτερης  περιοχής.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη πρόκληση για το Λύκειον των Ελληνίδων της πόλης μας και είναι βέβαιο ότι η ελληνική αποστολή θα προβάλλει επάξια τις αρχές και τις παραδόσεις μας, όπως έκανε μέχρι τώρα και κατά το παρελθόν στα τόσα επιτυχημένα ταξίδια του.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας έχει κάνει μια σημαντική εξαγωγή πολιτισμού, ταξιδεύοντας και παρουσιάζοντας αξιόλογες παραστάσεις στις πόλεις Μόσχα, Ουάσιγκτον, Ν. Υόρκη, Λος Άντζελες, Λας Βέγκας, Σολτ Λέικ Σίτι, Παρίσι, Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Βελιγράδι, Ρώμη, Τελ Αβίβ, Πεκίνο, Σεούλ, Χάιφα, Αβινιόν, Έρεβαν, Σαν Ρέμο, Κόμο, Λουγκάνο, Μοντένα, Λίλ, Λιεβίν, Αγκριτζέντο κ.α

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας για άλλη μία φορά θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα και θα μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό και την παράδοσή της, γεγονός που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία στο έργο του που εδώ και χρόνια ακούραστα επιτελεί με συνέπεια, ποιότητα και σοβαρότητα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις