ΛΑΡΙΣΑ

ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: Προσπαθούν να ποτίσουν τη μαθητική νεολαία με το δηλητήριο του εθνικισμού

Ανακοίνωση για τις διαμαρτυρίες των μαθητών για το θέμα της Μακεδονίας εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Αναλυτικά: «Με το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού προσπαθούν να ποτίσουν τη μαθητική νεολαία το τελευταίο διάστημα χρυσαυγίτικα και άλλα σκοτεινά και επικίνδυνα στοιχεία.

Το πρόσχημα, αυτή τη φορά, είναι η Συμφωνία των Πρεσπών και ο θάνατος του νεαρού Έλληνα από αστυνομικούς στην Αλβανία, αλλά βασικό τους κίνητρο η στρατολόγηση μαθητών στους φρικτούς τους σκοπούς και ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας, ξεκινώντας από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το φαινόμενο των καταλήψεων σχολείων και η διοργάνωση εθνικιστικών συλλαλητηρίων παρατηρείται ήδη και στην περιοχή μας, υποκινούμενο από τους ίδιους σκοτεινούς εθνικιστικούς κύκλους, βασικό στοιχείο των οποίων είναι η πατριδοκαπηλία και η διαστρέβλωση ιστορικών δεδομένων.

Η στρατιωτικού τύπου οργάνωση αυτών των κινητοποιήσεων, η ανάρτηση πανό με φράσεις του τύπου «Ελλάδα ή τέφρα», «Η Δημοκρατία ξεπουλάει τη Μακεδονία» και ρατσιστικά συνθήματα όπως «Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Σκοπιανέ», αποδεικνύουν το εθνικιστικό και επικίνδυνο προφίλ των διοργανωτών τους.

Θλιβερή είναι παράλληλα και η έμμεση προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να πετύχει μικροκομματικά οφέλη από τη συγκεκριμένη αναταραχή. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τη δήθεν ανομία σε εκπαιδευτικούς χώρους, ποιεί τη νήσσα για το εθνικιστικό δηλητήριο που χύνουν οι κύκλοι της Χρυσής Αυγής στα σχολεία!

Είναι χαρακτηριστικό ότι νυν και πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παραβρέθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο της περασμένης Δευτέρας και κάποιοι φωτογράφιζαν ευχαριστημένοι το … πλήθος. Με την ευκαιρία, αναρωτιόμαστε ποια εξέλιξη υπήρξε με την περιβόητη παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας. Αυτή η παραίτηση αποδεικνύεται … μακράς διάρκειας, κ. Αγοραστέ!

Σε κάθε περίπτωση, η τοπική κοινωνία, τα κόμματα, οι φορείς, οι εκπαιδευτικοί και το μαθητικό κίνημα οφείλουν να ορθώσουν αποφασιστικό ανάχωμα στα σκοτεινά σχέδια των εθνικιστών και των φασιστών. Η Δημοκρατία σε αυτό τον τόπο έχει αποδείξει ότι τον φασισμό τον αντιπαλεύει με όλες της τις δυνάμεις.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις