ΘΕΣΣΑΛΙΑΛΑΡΙΣΑ

«Πήρα το απολυτήριο Δημοτικού πριν μπω φυλακή» λέει η 53χρονη καθαρίστρια

«Το έκανα για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε ίδρυμα» ανέφερε σε δηλώσεις της η 53χρονη καθαρίστρια η οποία φυλακίστηκε επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας δημοτικού παιδικού σταθμού.

Η καθαρίστρια αφέθηκε σήμερα ελεύθερη, έπειτα από απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Λάρισας.

«Δεν ήθελα να ζήσουν τα παιδιά μου αυτά που έζησα εγώ» είπε χαρακτηριστικά η 53χρονη ενώ πρόσθεσε ότι ήταν σοκαριστικό και επίπονο αυτό που πέρασε.

«Από 6 χρονών μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά. Έφυγα 11 χρονών πήγα στον Βόλο στους παππούδες μας, από μικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα αλλά αντιμετωπίζαμε δυσκολίες με τον άνδρα μου γιατί δεν είχαμε δουλειά. Ερχόταν η πρόνοια στο σπίτι και φοβήθηκα μην μου πάρουν τα παιδιά», είπε.

Όπως εξομολογήθηκε η πρόνοια της είπε να κάνει τα χαρτιά της στο δημόσιο για να μην μπουν τα παιδιά της στο ορφανοτροφείο.

Τόνισε ότι πριν μπει στην φυλακή φρόντισε να πάρει το απολυτήριο του δημοτικού και κάνει έκκληση να βρεθεί μια θέση γι’ αυτή τώρα στο δημόσιο.

«Δεν το έκανα για τα πλούτη, αλλά για τα παιδιά»

Η ίδια ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που την υποστήριξε ηθικά και τη συγχώρεσε «για τα αδικήματα που έκανε». «Ευχαριστώ γιατί μπήκε μέσα στην ψυχή μου και στην καρδιά μου και κατάλαβε για ποιό λόγο το έκανα. Δεν το έκανα ούτε για να κάνω πλούτη, σπίτια, ούτε τίποτα. Το έκανα για τα παιδιά μου» δήλωσε η 53χρονη.

Η ίδια ευχαρίστησε και τα ΜΜΕ που μοιραστήκαν την υπόθεση της λέγοντας: «Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους μέσα από την καρδιά μου, που βγάλατε την ιστορία μου. Έπαθα σοκ, δεν περίμενα ότι θα μου συμβεί τέτοιο πράγμα. Είπα ναι, να πληρώσω για το αδίκημα, αλλά όχι αυτή την ποινή και ευχαριστώ την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που το κοίταξε και ενδιαφέρθηκε μέσα από την καρδιά μου».

«Θα ψάξω να βρω δουλειά»

«Εβγαλα την έκτη τελικά και συνέχισα το γυμνάσιο στη φυλακή και θα συνεχίσω. Θα αγκαλιάσω τώρα τα παιδιά μου και τον άντρα μου. Πλέον θα είμαι πιο προσεχτική. Θα γίνω καλύτερος άνθρωπος γιατί η φυλακή είναι σκληρή. Πρέπει οι δικαστές να βλέπουν πιο ανθρώπινα. Γνώρισα πολλά κορίτσια μέσα, που πιθανόν να έχουν αδικηθεί. Θα ψάξω να βρω δουλειά. Δεν φοβάμαι τη δουλειά!»

Ωστόσο σημειώνεται ότι η ίδια πλέον βρίσκεται στο μηδέν καθώς διαγράφτηκαν όλα τα ένσημα της. «Την πράξη μου την παραδέχθηκα. Ψυχολογικά και σωματικά ήμουν χάλια. Δεν το είχα ξαναζήσει και φοβόμουν τι θα αντιμετωπίσω» είπε η 53χρονη συνεχίζοντας:

«Τρέμω ολόκληρη. Μου στάθηκαν κάποια κορίτσια. Ηταν συνέχεια δίπλα μου, μού λέγανε κάνε υπομονή. Ημασταν εννέα αδέλφια, οι γονείς μας δεν μπορούσαν να μας μεγαλώνουν. Μας έστειλαν στο ορφανοτροφείο. Δούλεψα. Πολύ μικρή γνώρισα τον σύζυγό μου, μού έδωσε αγάπη και οικογένεια που δεν είχα ποτέ. Όλη μου την αγάπη την έδωσα στα παιδιά μου. Όπως την στερήθηκα εγώ από την ορφάνια, το ορφανοτροφείο που δεν πέρασα καλά».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις