ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η μικρή μας αδερφή» από την Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας

Αυτή την Κυριακή 2/12 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την γιαπωνέζικη ταινία «Η μικρή μας αδερφή»(2015) του Χιροκάζου Κορε- έντα, διάρκειας 128΄.

Τρεις αδελφές – η Σάτσι, η Γιοσίνο και η Τσίκα- ζουν μαζί σ’ ένα μεγάλο σπίτι στην πόλη Καμακούρα. Όταν πεθαίνει ο πατέρας τους – που ήταν απών από την οικογενειακή εστία τα τελευταία 15 χρόνια -, ταξιδεύουν στην εξοχή για την κηδεία του, όπου και γνωρίζουν την ντροπαλή έφηβη ετεροθαλή αδελφή τους. Δένονται γρήγορα με την ορφανή Σούζου και την προσκαλούν να ζήσει μαζί τους. Η Σούζου δέχεται πρόθυμα, κι έτσι μια καινούργια ζωή γεμάτη ευχάριστες ανακαλύψεις ξεκινά για τις τέσσερεις αδερφές…

Η «Μικρή μας Αδελφή» του έμπειρου Hirokazu Koreeda ανήκει στον κινηματογραφικό κόσμο της απλότητας, του μινιμαλισμού και των χαμηλών τόνων. Συνειδητά, δεν καταβάλλει κάποια προσπάθεια να προσφέρει κάτι το αξέχαστο, προτιμώντας να αφουγκραστεί με σεβασμό τις λεπτές θεματικές της παρά να μεγαλοποιήσει τον αντίκτυπό της σε κάτι ίσως επιτηδευμένα βαρύγδουπο και αναίτια υπερφιλόδοξο.  Έτσι, προκύπτει μια «μικρή» ταινία, οπτικά πανέμορφη και συναισθηματικά ζεστή.

Το “Η μικρή μας αδερφή” δεν είναι μια απλή ταινία αλλά ένα αφηγηματικό συναίσθημα. Και αυτή, είναι η τελική αίσθηση που (δικαίως) κουβαλάς μαζί σου και μετά το τέλος της ταινίας.

Διακρίσεις: – Βραβείο Κοινού San Sebastian Intarnational Film Festival 2015. – Υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 2015

Η προβολή θα γίνει όπως πάντα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στις 7 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις