ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έκρυθμη η κατάσταση σε σχολεία της Λάρισας για το Μακεδονικό – Μάλωσαν μαθητές για διανομή φυλλαδίων

Το κλίμα πόλωσης και διχασμού που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας δυστυχώς μεταφέρεται ακόμη και στο πλέον «παρθένο» έδαφος της εκπαίδευσης στα σχολεία, εκεί όπου μαθητές έφθασαν να διαπληκτίζονται για εθνικά θέματα!

Η πρωτοβουλία σε πανελλαδικό επίπεδο, μαθητών να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη «Συμφωνία των Πρεσπών», έχει δυναμιτίσει το κλίμα σε αρκετά σχολεία. Σε ένα εξ’ αυτών στη Λάρισα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τουλάχιστον δύο μαθητές φέρεται να καυγάδισαν το πρωί της Τετάρτης για το εάν πρέπει να διανέμονται φυλλάδια από εκπροσώπους νεολαίας κοινοβουλευτικού κόμματος έξω από την είσοδο του σχολείου!

Πριν ο καυγάς φύγει εκτός ελέγχου, κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, οι εκπαιδευτικοί ανακάλεσαν στην τάξη τους μαθητές.

Δυστυχώς όμως, όπως εξηγούσε αργότερα στο onlarissa.gr έμπειρο άτομο από το χώρο της εκπαίδευσης στη Λάρισα, «δυστυχώς καταφέραμε να μεταφέρουμε τις πολιτικές αντιπαλότητες ακόμη κι εντός του σχολείου. Διαφαίνεται ένα μίσος και μία αντιπαλότητα που διογκώνονται. Όλοι πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι πρέπει να αφήσουν τα σχολεία έξω από πολιτικά παιχνίδια και να μη ρίχνουν στη φωτιά γιατί στο τέλος θα τρέχουμε και δε θα ξέρουμε πώς να τη σβήσουμε…».

Αυτή τη φορά, η ένταση εκτονώθηκε χωρίς η κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου. Δεδομένου όμως πως οι προγραμματιζόμενες μαθητικές διαμαρτυρίες εντείνονται, τι θα συμβεί στο επόμενο περιστατικό;

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις