ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση της θερμοκρασίας, βοριάδες και χιόνια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Πηνελόπη», δίνοντας σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας μας, αλλά και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, αλλάζοντας όμως μορφή από την Τετάρτη το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Την Τετάρτη βροχές και τοπικές καταιγίδες, θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα νότια και μετά το μεσημέρι στο Βόρειο Αιγαίο.

Το κύριο χαρακτηριστικό όμως θα είναι η βαθμιαία στροφή των ανέμων σε βορειοανατολικούς από νωρίς το μεσημέρι και από τα βόρεια, με γρήγορη ενίσχυσή τους σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ  και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.

Βροχοπτώσεις την Τετάρτη
Βροχοπτώσεις την Τετάρτη

Χιονοπτώσεις προβλέπονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και βαθμιαία μετά το μεσημέρι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Χιονοπτώσεις την Πέμπτη
Χιονοπτώσεις την Πέμπτη

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Πέμπτη  θα επικρατήσει κακοκαιρία στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια χώρα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στο Νότιο Αιγαίο, με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων στα ανατολικά και στο Αιγαίο, όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσει το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως 5 μποφόρ.

Οι χιονοπτώσεις το επόμενο τριήμερο
Οι χιονοπτώσεις το επόμενο τριήμερο

Περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο πλέον να πέφτει σε μονοψήφιες τιμές, ακόμη και σε νοτιότερες περιοχές.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή
Η θερμοκρασία την Παρασκευή

Για παράδειγμα, στην Αθήνα ο υδράργυρος την Παρασκευή δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς, ενώ στα Βόρεια και Ανατολικά προάστια θα είναι ακόμη χαμηλότερη.

Πηγές: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, meteoblue, weather.gr 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις