ΚΟΣΜΟΣ

Φυλάκιση 14 χρόνια για την έκρηξη στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

Ο 29χρονος Σεργκέι, κρίθηκε ένοχος για 28 απόπειρες δολοφονίας, όσοι και οι επιβάτες του λεωφορείο της Ντόρτμουντ.

Οι κατήγοροι ζήτησαν την ισόβια κάθειρξη για την βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ, αλλά η υπεράσπισή του αντέτεινε πως πρέπει να καταδικαστεί μόνο για την πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Τελικά το δικαστήριο του Ντόρτμουντ, μετά από μια δίκη 11 μηνών καταδίκασε τον Γερμανό πολίτη, που έφτασε από τη Ρωσία στην ηλικία των 13 ετών, σε κάθειρξη 14 ετών.

Η γερμανική ομάδα πήγαινε στο γήπεδο του συλλόγου για αγώνα Champions League εναντίον της Μονακό στις 11 Απριλίου του 2017, όταν σημειώθηκε έκρηξη, τραυματίζοντας τον Ισπανό αμυντικό Μαρκ Μπαρτρά καθυστερώντας τον αγώνα για μια ημέρα.

Αρχικά, οι γερμανικές αρχές θεώρησαν ότι ισλαμιστές μαχητές βρίσκονταν πίσω από τη βομβιστική επίθεση κοντά στο γήπεδο Signal Iduna Park, το μεγαλύτερο στη Γερμανία, που φιλοξενεί περισσότερους από 80.000 οπαδούς, αναβιώνοντας τον τρόμο από τις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015 που στόχευαν χώρους διασκέδασης, αλλά και το Stade de France, όπου διεξαγόταν φιλικός αγώνας, ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία.

Όμως ο καταδικασθείς -που ομολόγησε την πράξη του- υποστήριξε πως με την επίθεση θα οδηγούσε στην πτώση της μετοχής της Ντόρτμουντ, αποκομίζοντας κέρδη από ένα “στοίχημα” που είχε βάλει. Ο 29χρονος Είχε αγοράσει μετοχές την ημέρα της επίθεσης, έχοντας το δικαίωμα να πουλήσει σε προκαθορισμένη τιμή. Ωστόσο, οι μετοχές της Ντόρτμουντ σημείωσαν άνοδο μετά την επίθεση κι εφέτος έφτασαν στο +18%. Εκτός από την απόπειρα δολοφονίας, ο εισαγγελέας του Ντόρτμουντ κατηγορεί επίσης τον ύποπτο ότι προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις