ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα σχέδια της UEFA για Super Champions League, τρία τουρνουά και αγώνες το Σαββατοκύριακο…

Τη δημιουργία ενός Super Champions League, σχεδιάζει η UEFA σε συνεργασία με την ένωση των ευρωπαϊκών συλλόγων, ECA, προκειμένου να ανατρέψουν οριστικά την εμφάνιση μίας ευρωπαϊκής Superleague, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Όμως η εφημερίδα, σημειώνει ότι η πραγματική είδηση, αφορά ότι «αυτά τα τρία τουρνουά θα διεξάγονται τα Σαββατοκύριακα, που πάντα ήταν προνόμιο των εθνικών πρωταθλημάτων. Τα οποία με την σειρά τους θα μεταφερθούν σε Τρίτη και Τετάρτη σε μια διαδικασία εξαθλίωσης και υποβάθμισης που μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα».

Η UEFA σκέφτεται ένα μηχανισμό ανόδου και υποβιβασμού κάθε χρόνο, με μετακίνηση οκτώ ομάδων από το Champions στο Europa League και οκτώ από το Europa League και το μελλοντικό τρίτο κύπελλο.

«Μοναδικό, αληθινό, μεγάλο εμπόδιο για να ξεπεραστεί, είναι η αντίσταση της αγγλικής Premier League που αισθάνεται ισχυρότερη και πιο ελκυστική από κάθε Super Champions. Στην Αγγλία τα γήπεδα είναι γεμάτα για όλα τα παιχνίδια και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην δείχνει τους αγώνες της Premier League στην τηλεόραση».

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις