ΕΛΛΑΔΑ

Στη «φάκα» σπείρα που θησαύριζε πουλώντας ανύπαρκτα ακίνητα

Συνελήφθησαν έξι από τα εννέα  μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων και ο «εγκέφαλος» – Γνώριμος από το 1985 στις Αρχές ο «αρχηγός» – Πάνω από 600.000 ευρώ  η λεία τους

Πουλώντας.. «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»  κύκλωμα είχε καταφέρει να εξαπατήσει δεκάδες πολίτες στην περιοχή της Αττικής με εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων ενώ τα μέλη της κατηγορούνται ακόμη και για πλαστογραφίες.

Ειδικότερα συνελήφθησαν έξι μέλη του 9μελούς κυκλώματος μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός και μια μεσίτρια ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.

Ο 65χρονος αρχηγός του κυκλώματος απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. για απάτες από το 1985. Είχε εμφανιστεί ακόμη και ως ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα διέπραξε εννέα απάτες με οικονομικό όφελος 208.000 ευρώ, ενώ έκανε 11 απόπειρες απάτης με προσδοκόμενο όφελος 5,82 εκατ. ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, διακίνησε πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές με οικονομικό όφελος μεγαλύτερο των 400.000 ευρώ.

26112018-dil_001

Το κύκλωμα έπαιρνε προκαταβολές μόνο με τις φωτογραφίες, χωρίς καν να δείχνει το ακίνητο.

Ένα μέλος της οργάνωσης είχε πρόσβαση σε δύο σπίτια ιδιοκτητών, τα οποία δειγμάτιζε στα υποψήφια δείγματα με αποτέλεσμα εικονικά να τα έχουν πουλήσει δεκάδες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε γραφεία και οικίες, σε περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος πλαστών εγγράφων (πληρεξούσια, τίτλοι ιδιοκτησίας, σφραγίδες, δελτίο ταυτότητας, εικονικά τιμολόγια – δελτία

αποστολής, αντίγραφα επιταγών, γραμμάτια είσπραξης χρηματικών ποσών άνω των -50.000- ευρώ),

κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim ,τοπογραφικά διαγράμματα,φωτογραφίες αγροτεμαχίων και διαμερισμάτων καθώς και αυτοκίνητο

26112018-dil_apates001

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρες, 63 φυσίγγια και μαχαίρι, τα οποία προέκυψε ότι ανήκουν στον σύζυγο μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κύριας Ανάκρισης.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του αρχηγικού μέλους και ενός ακόμη μέλους της εγκληματικής οργάνωσης εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για ομοειδή αδικήματα και θα οδηγηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο στο Τμήμα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις