ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στα όρια της κατάρρευσης καταστηματάρχες της Τρίγωνης πλατείας στη Λάρισα – Γιατί κατηγορούν το δήμο

«Είμασταν οι πρώτοι καταστηματάρχες του κέντρου της Λάρισας που ήρθαν αντιμέτωποι με τις αλλαγές και τα έργα που ξεκίνησε η δημοτική αρχή. Είχαμε ένα καλοκαίρι εφιαλτικό…»

Έτσι ξεκινάνε την κουβέντα μας, καταστηματάρχες πέριξ της Τρίγωνης Πλατείας στη Λάρισα, βλέποντας τη δουλειά και τον τζίρο τους να έχουν καταρρεύσει.

«Μετά από τόσους μήνες ταλαιπωρίας, σήμερα που έχει ολοκληρωθεί η Μ. Αλεξάνδρου, ζητάμε πλέον προσοχή και βοήθεια. Ο φωτισμός στην Μ Αλεξάνδρου δεν φτάνει μέχρι την συμβολή με την Μανδηλαρά. Η Μανδηλαρά ακόμα δεν έχει δοθεί ολόκληρη στην κυκλοφορία. Το αστικό δεν σταματάει ακόμα στη στάση του. Η πλατεία μας, η τρίτη πλατεία στο κέντρο της πόλης μοιάζει εγκαταλελειμμένη. Βρώμικη και χωρίς επαρκή φωτισμό. Διαβάζουμε το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Καλό είναι το Πάρκο των Ευχών. Πρέπει να ζήσουμε όμως κι εμείς. Γιατί να μην έχει προγραμματιστεί ούτε μια δράση στην Τρίγωνη Πλατεία;»

Περιγράφοντας την καθημερινότητά τους, έμποροι και καταστηματάρχες επί της Μανδηλαρά, περιγράφουν μια εικόνα λίγο πολύ παρόμοια για όλους:

«Η πτώση του τζίρου μας, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, είναι τουλάχιστον 30%. Κάποιοι δεν άντεξαν και έκλεισαν. Κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να κλείσουν. Είναι η οικονομία προβληματική, ήρθαν και τα έργα να μας αποτελειώσουν…»

Μιλάνε, οι περισσότεροι, χωρίς οργή. Σα να έχουν παραιτηθεί. Πιστεύουν πως η ολοκλήρωση των έργων θα τους βοηθήσει. Αυτή είναι η ελπίδα τους. Ωστόσο, δεν ξέρουν αν καταφέρουν να αντέξουν.

«Το νέο εμπορικό κέντρο σε συνδυασμό με τα έργα του κέντρου, καθίσταται απαγορευτικός συνδυασμός, για ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών, ώστε να μπουν στο κέντρο. Αν πέρυσι περνούσαν από την Μανδηλαρά 100 αυτοκίνητα, αυτή τη στιγμή περνάνε σαράντα», λένε και ζητάνε τη στήριξη του δήμου:

«Οι φόροι είναι εξοντωτικοί. Ο τζίρος μας πέφτει συνεχώς. Πως και πόσο θα αντέξουμε;»

Σύμφωνα με τους ίδιους υπάρχει η σκέψη να γίνει μια επιτροπή και να ζητηθεί ραντεβού με τον κ. Καλογιάννη. Θέλουν να μιλήσουν προσωπικά μαζί του και να του εξηγήσουν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις