ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μασούρας είναι στα πάνω του!

Ο Πανιώνιος κατάφερε να πετύχει σημαντική νίκη στη Νέα Σμύρνη επί της Λαμίας με 1-0, με τον Γιώργο Μασούρα να είναι και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κυανέρυθρων. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είναι στα πάνω του, καθώς λίγες μέρες μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του (από τον Γενάρη) στον Ολυμπιακό, οδήγησε τον Πανιώνιο στην κατάκτηση των τριών βαθμών με γκολ που πέτυχε στο 84′.

Η Λαμία ήταν καλύτερη από τον Πανιώνιο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ωστόσο δεν εκμεταλλεύθηκε την ανωτερότητά της. Ετσι ο Πανιώνιος που πήρε τα ηνία του ματς μετά το 65’ βρήκε γκολ με τον Γιώργο Μασούρα στο 84’ και πήρε μια σπουδαία νίκη έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς.

Με εξαίρεση τα πρώτα 5-10 λεπτά, στα οποία ο Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα (μεγάλη επέμβαση του Σαράνοφ στο 6’), η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν η Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλοστημένοι μεσοαμυντικά, έκλεισαν όλους τους χώρους και ουσιαστικά εξουδετέρωσαν την επιθετική δημιουργία των γηπεδούχων.

Μάλιστα πιέζοντας ψηλά και κλέβοντας αρκετές φορές τη μπάλα, οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να γίνονται επικίνδυνοι στην αντεπίθεση. Με «κινητήριο μοχλό» τον ορεξάτο Μπερτόλιο, αλλά και τον Βασιλαντωνόπουλο, η Λαμία έβγαινε με αρκετούς παίκτες μπροστά, δημιουργώντας αναταραχή στα μετόπισθεν των κυανερύθρων.

Οι αλλαγές έφεραν τη νίκη στον Πανιώνιο

Το δεύτερο μέρος ήταν μοιρασμένο, με τη Λαμία να έχει 2-3 καλές φάσεις στο πρώτο 20λεπτό και τη συνέχεια να ανήκει στους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι, με όπλο την καλή τους κυκλοφορία και κίνηση χωρίς τη μπάλα, βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 49’ (σουτ Μπερτόλιο, απόκρουση Κότνικ) και λίγο αργότερα με σουτ του Δημούτσου και κεφαλιά του Μπερτόλιο.

Βεβαίως ο Πανιώνιος βελτιώθηκε κάπως μετά τις δύο γρήγορες αλλαγές των Καμαρά και Αλί που έδωσαν επιθετική πνοή. Ουσιαστικά οι κυανέρυρθοι γύρισαν το σύστημά τους σε 4-4-2 με τους Ντουρμισάι, Μασούρα να παίζουν στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι είχαν κλασική φάση για πρώτη φορά μετά το 5ο λεπτό στο 59’ (σουτ Αλί), ενώ λίγο έλειψε να σκοράρουν στο 76’ σε μια έμπνευση του Κούρντι που έπιασε μακρινό σουτ στην κίνηση (εντυπωσιακή απόκρουση του Σαράνοφ).

Μετά το 65’ πάντως οι νεοσμυρνιώτες πήραν την κατοχή, πίεσαν αρκετά και εν τέλει δικαιώθηκαν στο 84΄με τον Μασούρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων και να χαρίζει μια πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Πανιώνιος (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κούρντι, Κότσιτς, Οικονομίδης (90+2’ Παπαγεωργίου), Πιρίς (55’ Αλί), Κεϊτά, Τσιλούλης (46’ Καμαρά), Μασούρας, Ντουρμισάι.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Δημούτσος (70’ Οσμάν), Αντέτζο, Ασίγκμπα, Σκόνδρας, Επστάιν (81’Ρόμανιτς), Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο (81’ Καραγκούνης), Καραμάνος.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις