ΛΑΡΙΣΑ

ΛΑΕ Λάρισας: Όλες και όλοι στην απεργία της 28ης Νοεμβρίου

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας Λάρισας:

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που απεργούν στις 28 Νοεμβρίου και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία, στις 10:30 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι υφίστανται τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών τα τελευταία 9 χρόνια, η πλειοψηφία της κοινωνίας αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ικανοποίηση βασικών βιοτικών αναγκών, ενώ οι μνημονιακοί νόμοι και η λιτότητα σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, συνεχίζονται για πολλές δεκαετίες.

Οι φόροι αυξάνονται, μόνο για το επόμενο έτος σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπονται 1 δις παραπάνω φόροι, οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται με πιο έντονους ρυθμούς, οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν σε εξευτελιστικά επίπεδα.

Η μοναδική απάντηση σε αυτή την γενικευμένη κοινωνική καταστροφή είναι οι αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας γενικότερα ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές διαρκούς λιτότητας.

Όλες και όλοι την Τετάρτη στα δικαστήρια Λάρισας, να ενώσουμε τις φωνές μας και να ζητήσουμε την άμεση απελευθέρωση της 53χρονης καθαρίστριας από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου, που εκτίει ποινή φυλάκισης 10 ετών για το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού, και την επαναφορά της στην εργασία. Καλούμε τέλος όλα τα συνδικάτα και τους φορείς να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους προς την 53άχρονη καθαρίστρια.

Όλες και όλοι να δώσουμε δυναμικό «παρών» στα δικαστήρια για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της πρώτης κατοικίας, να καταδικάσουμε τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες σε πρόσωπα του κινήματος που αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να απαιτήσουμε την απαλλαγή από τις χαλκευμένες κατηγορίες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις