ΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Λαρισαίων και ΣΜΟΥΘ: Εκπαιδευτικό ταξίδι νέων της πόλης στην Φλωρεντία στο πλαίσιο του έργου «Generation Europe»

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Generation Europe» που υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, τη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ), πραγματοποιούνται τοπικές δράσεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα με θεματικό άξονα τις παραστατικές τέχνες και τη δημοκρατία. Από τον Οκτώβριο έχουν ξεκινήσει εβδομαδιαίες συναντήσεις στο Μύλο του Παπά με κεντρικό θέμα την έννοια της δημοκρατίας και τις παραστατικές τέχνες, όπου λαμβάνουν χώρα βιωματικά εργαστήρια εξοικείωσης με τις τεχνικές του θεάτρου (φόρμα – περιεχόμενο), τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προσωπική εμπειρία μέσο της καταπάτησης ή/και απόλαυσης τους, δουλεύοντας το προσωπικό βίωμα με στόχο την παρατήρηση του εαυτού μας και του άλλου.

Σε συνέχεια του όλου έργου, επταμελής ομάδα από τη Λάρισα, υπό τον καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό συντονισμό της θεατρολόγου κας. Αγλαΐας Νάκα, ταξιδεύει στη Φλωρεντία της Ιταλίας από τις 25 Νοεμβρίου και επιστρέφει στις 6 Δεκεμβρίου. Η ομάδα θα συναντηθεί εκεί με άλλους 14 νέους καλλιτέχνες από την Ιταλία και τη Γερμανία, μέλη του διεθνούς δικτύου Roots and Routes όπου όλοι μαζί θα εκπαιδευτούν και θα δημιουργήσουν από κοινού καλλιτεχνικά προγράμματα – projects, με θέμα τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που θα παρουσιαστούν στο κοινό της Φλωρεντίας τις τελευταίες δυο μέρες (4 και 5 Δεκεμβρίου 2018).

Η επόμενη διεθνής συνάντηση των ομάδων θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα τον Ιούνιο του 2019.

Τη δράση συντονίζει καλλιτεχνικά και διοικητικά για το ΣΜΟΥΘ οι κκ. Ανδρέας Αλμπάνης και η Δήμητρα Ζαχαρούλη ενώ από το Κέντρο Κοινότητας η κα. Βάσια Νημά. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και το ΙΒΒ Dortmund.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμου 3Α, τηλ. 2410680250 και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο kkoinotitas@larissa-dimos.gr.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις