ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι Λαρισαίοι στην εκδήλωση για το Χαμάμ της Λάρισας στο κέντρο της πόλης (φωτο – βίντεο)

Πλήθος Λαρισαίων συγκεντρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην εκδήλωση γνωριμίας και προβολής του Οθωμανικού Λουτρού της Λάρισας στο χώρο του Χαμάμ στην οδό Βενιζέλου, κοντά στο αρχαίο θέατρο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και ο Σύλλογος για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό ΔΡΥΑΣ διοργάνωσαν μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση, καθώς οι Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν δείχνοντας ενδιαφέρον να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο μνημείο της πόλης μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο πρόλογο για την ιστορία των λουτρών στην Ελλάδα, από την πρόεδρο της ΔΡΥΑΣ Κατερίνα Κόσσυβα. Εν συνεχεία η Σαυρούλα Σδρόλια, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και ο φιλόλογος και ιστορικός Θόδωρος Παλιούγκας παρουσίασαν την ιστορία και το λειτουργικό ρόλο του χαμάμ στην εποχή του.

Έπειτα έγινε ξενάγηση στο χώρο, που έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση και διαθέτει έναν επιβλητικό θόλο. Την εκδήλωση πλαισίωσε με την υπέροχη φωνή της η Μαρία Δεληγιάννη. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πιουν ένα καφέ στο εσωτερικό του που λειτουργεί ως καφετέρια-μπαρ.

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην προβολή του μνημείου και την ανάδειξή του ανάμεσα στους  ενδιαφέροντες επισκέψιμους  χώρους της πόλης μας, αφού μάλιστα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και σε απόσταση αναπνοής από το αρχαίο θέατρο.

Η κ. Σαυρούλα Σδρόλια, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και ο φιλόλογος δήλωσε στο onlarissa.gr:  «Βρισκόμαστε μπροστά το Οθωμανικό Χαμάμ της Λάρισας. Είναι ένα από τα πιο σπουδαία μνημεία της πόλης το οποίο ξεκινάει με την εκδήλωση αυτή μια μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης. Διότι το μνημείο αυτό είναι του 16ου αιώνα, σώζεται ολόκληρο, αλλά λόγω του πολύπλοκου καθεστώτος χρήσης και ιδιοκτησίας χρειάζεται μια σειρά ενεργειών για να βγει στο φως όπως πρέπει για να το χαίρονται που πολίτες».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: 

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις