ΕΛΛΑΔΑ

«Μακεδονία» τα Σκόπια σε χάρτη ιστοσελίδας του υπουργείου Άμυνας

Ο χάρτης χρησιμοποιείται από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων

Ως «Μακεδονία» εμφανίζει την πΓΔΜ χάρτης που φιλοξενείται σε ιστοσελίδα υπηρεσίας του υπουργείου Άμυνας στη σκιά του φιάσκου με τις ατζέντες της ΕΛΑΣ στις οποίες η γειτονική χώρα εμφανιζόταν επίσης ως «Μακεδονία» και τα κατεχόμενα της Κύπρου ως «βόρεια Κύπρος».

Πρόκειται για την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, το «ΤΑΙΠΕΔ» δηλαδή του υπουργείου Άμυνας.

Στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας φιλοξενείται χάρτης από το Google maps στο οποίο η γειτονική χώρα παρουσιάζεται ως «Μακεδονία».

Η υπηρεσία, μάλιστα, αντί να μην χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο χάρτη, επέλεξε, όπως επισημαίνει ο Ελεύθερος Τύπος που ανέδειξε το θέμα, να τοποθετήσει ακριβώς από κάτω του ένα απολογητικό μήνυμα στο οποίο να επιρρίπτουν την ευθύνη στην Google.

Στο σημείωμα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η ονομασία ‘‘Μακεδονία’’ που αποδίδεται στη γειτονική χώρα όπως φαίνεται στο χάρτη έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc. Ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “Google Maps”.

Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι ‘Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’ (ΠΓΔΜ) σύμφωνα με την απόφαση υπ. αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)».

xartis01
Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις