ΛΑΡΙΣΑ

Κάλεσμα της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών δήμου Λαρισαίων για την απεργία της 28ης Νοεμβρίου

Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης σας καλεί να συμμετάσχετε στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις  28 Νοέμβρη, που έχουν αποφασίσει τα εργατικά σωματεία στα οποία ανήκουμε ως εργαζόμενοι και το εργατικό κέντρο της πόλης μας.

Σας καλούμε σε συνεχή στήριξη   του αγώνα των παιδιών μας μαθητών, που το προηγούμενο διάστημα δώσανε το δικό τους σημαντικό αγωνιστικό παρόν, με τις μαθητικές τους κινητοποιήσεις,  με τις μορφές πάλης που θα επιλέξουνε, μέσα από τα όργανά τους.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να διευκολύνουν την συμμετοχή των μαθητών, διδάσκοντάς τους το πιο σημαντικό μάθημα!

Το μάθημα του αγώνα και της διεκδίκησης για μια καλύτερη ζωή, για τη μόρφωση και το σχολείο που τους αξίζει.

Γιατί είναι αυτή η πολιτική Κυβέρνησης- ΕΕ,  που εκφράζεται

στις τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στον τομέα της Ειδικής Αγωγής,

στην  αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, τη διεύρυνση της κινητικότητας των εκπαιδευτικών που οδήγησε σε αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα (σε πολλά σχολεία της πόλης μας  δεν έχει δοθεί ακόμη οριστικό πρόγραμμα)

στην  αναχρονιστική διπλή και τριπλή ανάθεση μαθημάτων, τις  καταργήσεις/συγχωνεύσεις τμημάτων στα Γενικά Λύκεια,

στην παγίωση της πρακτικής κλεισίματος τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών σε πολλές περιοχές,

Διεκδικούμε  το αυτονόητο : ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα τους.

Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που δεν θα στοιχίζει πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια, ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολείο που δεν θα στερείται τα απαραίτητα, που δεν θα τους ταΐζει πληροφορίες και δεξιότητες μιας χρήσης.

Γιατί είναι ίδια η αιτία που στερεί το δικαίωμα στην παιδεία και στην καθολική μόρφωση, με την αιτία που κόβει μισθούς, συντάξεις, μια ζωή με αυτονόητα δικαιώματα.

Γιατί έχουμε χορτάσει λόγια για “δημόσια παιδεία” ενώ η πραγματικότητα λέει ότι η παιδεία γίνεται εμπόρευμα. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων. Τελικά τη μόρφωσή των παιδιών μας καθορίζει η τσέπη μας ή η τύχη.

Γιατί είναι αυτή η ίδια πολιτική που  από τη μια «πουλά» ανθρωπιά και από την άλλη δεν προχωρά την εκπαιδευτική διαδικασία για τα προσφυγόπουλα. Οι τάξεις υποδοχής που έχει δημιουργήσει ακόμα και σήμερα είναι πολύ λιγότερες από αυτές που απαιτούνται.

Αγαπητοί γονείς,

Στο έδαφος της ίδιας πολιτικής που από τη μια εμπορευματοποιεί την παιδεία, κατηγοριοποιεί σχολεία και μαθητές και από την άλλη κόβει τους μισθούς μας, τις συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς, σε αυτό το ίδιο έδαφος καλλιεργείται το ρατσιστικό – εθνικιστικό δηλητήριο.

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η εξέλιξη των τελευταίων ημερών όπου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πυκνώνουν αναρτήσεις υποδίκων  της φασιστικής Χρυσής Αυγής  βάζοντας  και τους μαθητές της πόλης μας στο στόχο τους.

Πατριδοκάπηλο υπόδικοι δολοφόνοι τολμούν να  καλούν  τα παιδιά μας σε ακόμα ένα συλλαλητήριο μίσους απέναντι στους υπόλοιπους λαούς των Βαλκανίων, χύνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο.  Ενώ φυσικά γνωρίζουν πολύ καλά, ότι:

πίσω από την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών , βρίσκεται το ΝΑΤΟ, η ένταξη της γειτονικής χώρας σε αυτό, η κούρσα για τα κέρδη στα Βαλκάνια.

ότι αυτό που κρίνεται είναι να ενισχυθεί η  οικονομική – πολιτική – στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ – του ΝΑΤΟ- της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Γι αυτό και ούτε κιχ δε βγάζουν για τις τραγικές χρηματοδοτικές ελλείψεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την ίδια ώρα που  η κυβέρνηση ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για το ΝΑΤΟ τις βάσεις του και τα φονικά του όπλα.

Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν την  ιστορική αλήθεια:

ότι η  Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, που δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα. Ότι μοιράστηκε  μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913), μεταξύ 4 βαλκανικών χωρών, με βάση τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου.  Τότε η χώρα μας πήρε το 51%, η Σερβία το 39% (ΠΓΔΜ), η Βουλγαρία το 9,5% και η Αλβανία το 0,5%.

Ότι αυτοί που τους καλούνε δήθεν για την συμφωνία, κυνηγάνε, δέρνουν δολοφονούν μετανάστες, πρόσφυγες, ανθρώπους κατατρεγμένους από πολέμους, από φτώχια, που πολλοί απ’ αυτούς βρίσκονται στη χώρα μας παρά τη θέλησή τους, εγκλωβισμένοι, εξαιτίας των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της διαχρονικά.

Ότι τέτοιες δυνάμεις που επιχειρούν να καλλιεργήσουν το εθνικιστικό μίσος σε νέα παιδιά, με το πρόσχημα της ανεργίας, είναι οι ίδιες που στην Ελληνική Βουλή προτείνουν μεροκάματα για Έλληνες 16 ευρώ μέσα από γραφεία ευρέσεως εργασίας!

Προστατεύουμε τα παιδιά μας από το ρατσιστικό δηλητήριο!

Οφείλουμε να τους διδάξουμε με το παράδειγμά μας  το μάθημα της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών.

Έξω οι φασίστες από τα σχολειά!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ  10.30πμ”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις