ΛΑΡΙΣΑ

Η Άννα Βαγενά στην έναρξη του 6ου Πανελλήνιου Γλωσσολογικού Συνεδρίου Τζαρτζάνεια 2018 στον Τύρναβο

Την Παρασκευή, 23/11/18, η Άννα Βαγενά εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην έναρξη του 6ου Πανελλήνιου Γλωσσολογικού Συνεδρίου «Τζαρτζάνεια 2018» στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου και στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να εκπροσωπώ τη Βουλή των Ελλήνων στην έναρξη αυτού του συνεδρίου. Συγχαίρω τον Δήμο Τυρνάβου και όλους τους άλλους φορείς για την άψογη διοργάνωση. Σαν Θεσσαλοί είμαστε περήφανοι για τη θεσσαλική καταγωγή του Αχιλλέα Τζάρτζανου, ενός φωτισμένου ανθρώπου των γραμμάτων και σημαντικού μελετητή της ελληνικής γλώσσας.

Η γλώσσα μας είναι ένας πολύτιμος θησαυρός της πατρίδας μας, που διέσωσε και ανέδειξε την εθνική μας φυσιογνωμία εδώ και 3.000 χρόνια. Μιλιόταν ακόμη και στη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της Τουρκοκρατίας και διασώθηκε, σε μεγάλο βαθμό, χάρη στην αντιγραφή κειμένων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σε χειρόγραφα από μοναχούς στα μοναστήρια.

Από τη μεριά μου, θέλω να αναφερθώ στους καθηγητές μου στα δημόσια σχολεία της Λάρισας, όπου φοίτησα, χάρη στους οποίους έμαθα και αγάπησα τη γλώσσα μας και τη λογοτεχνία μας. Τη φιλόλογο Χατζηθωμά, τον αείμνηστο μαθηματικό και γυμνασιάρχη Μεζάρη και άλλους πολλούς, που με πραγματική αυταπάρνηση σε χρόνια δύσκολα μας έμαθαν γράμματα. Και βέβαια, πάντα με τη Γραμματική του Αχιλλέα Τζάρτζανου.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις