ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αριστερή Παρέμβαση για τη Θεσσαλία – ΑΝΤΑΡΣΙΑ:”Να αποφυλακιστεί άμεσα η εργαζομένη καθαρίστρια”

Δήλωση για την ποινή κάθειρξης στην καθαρίστρια έκανε ο  Αντώνης Αδάμου, Περιφερειακού Συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή. Η δήλωση έχει ως εξής:

“Η αστική δικαιοσύνη, εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενηκαι καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή!Η 53χρονη προσλήφθηκε το 1996 παρουσιάζοντας πλαστό τίτλο σπουδών της Στ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης και διορίστηκε. Στο δικαστήριο παραδέχτηκε την πράξη της και δήλωσε ότι το έκανε για να συντηρήσει την οικογένειά της και να ζήσει τα παιδιά της και τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία και ζήτησε «μια δεύτερη ευκαιρία». Προσέφερε για 20 χρόνια τις υπηρεσίες της σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, δούλευε και πληρωνόταν γι’ αυτό. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε για να μπορεί να συντηρεί την οικογένεια της.

ΘΥΜΙΖΩ μόνο πως ο Ζαν- Κλοντ Όστβαλντ , ο Ελβετός τραπεζίτης που είναι υπόδικος για τα εξοπλιστικά μόλις χθες εξαφανίστηκε και ίσως τα συζητάει με τον Χριστοφοράκο της SIMENS ή κολλητούς της NOVARTIS.Πρώην Υπουργός πλαστογράφησε τις πινακίδες του πολυτελούς αυτοκινήτου του για να φοροδιαφεύγει και είναι ελεύθερος όπως και το υψηλόβαθμο στέλεχος που αλλοίωσε δημοσιονομικά στοιχεία του Κράτους για να μπούμε στην μνημονιακή εποχή .Ο Γερούν Ντάισελμπουμ ο τέως ΄΄Υπουργός ΄΄ οικονομικών της Ε.Ε. και δυνάστης του Ελληνικού λαού δήλωσε στο βιογραφικό του πτυχίο που δεν κατείχε για να πάρει αυτή τη θέση .
Ύστερα από αυτά μπορούμε πια να κοιμόμαστε ήσυχοι ! Άλλο ένα έγκλημα πατάχθηκε ! Η ανομία καταπολεμήθηκε !

Φτάνει πιά ας αντιδράσουμε .
Τάσσομαι ανοικτά και απερίφραστα με την καθαρίστρια και ζητώ την απελευθέρωσή της γιατί :
• Δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες.
• Οι δικαστές εφάρμοσαν το γράμμα του νόμου με κάθε αυστηρότητα. Τιμώρησαν ένα άτομο που παρανόμησε για να εργαστεί, να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην κοινωνία, την ίδια ώρα που η Δικαιοσύνη αθωώνει ή αν δεν μπορεί να αθωώσει τιμωρεί με ποινές ανασταλτικού χαρακτήρα πρόσωπα της υψηλής κοινωνίας και πολιτικούς που φοροδιαφεύγουν, κλέβουν, παίρνουν μίζες.
• Οι «δεύτερες ευκαιρίες», δίνονται μόνο στους υψηλά ιστάμενους , σε όσους έχουν κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα και σε όσους έχουν αφήσει απλήρωτους εργαζομένους, καταπατώντας τα δικαιώματά τους και όχι σε …… καθαρίστριες.
• Το “γράμμα του νόμου” είναι μόνο για τους ανίσχυρους, για τους πολλούς! Γιατί η Δικαιοσύνη στην χώρα ήταν και είναι ταξική, προς όφελος της άρχουσας τάξης.
• Σε δίκαιη Πολιτεία , το Κράτος δεν θα την έκλινε στη φυλακή , αλλά θα είχε πάρει όλα τα μέτρα να ολοκληρώσει την υποχρεωτική φοίτηση σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας .Απαιτούμε την αναίρεση της ποινής και την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας. Κανείς, ως άτομο και συλλογικότητα δεν δικαιούται να σιωπά μπροστά στην αδικία! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας!
• Συνυπογράφουμε τις ανακοινώσεις συμπαράστασης που εξέδωσαν το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Νομού Μαγνησίας , το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και όλων των φορέων”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις