ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας για απάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ-Απαραίτητη η συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου»

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο κ. Υπουργός, έστω και καθυστερημένα, αναγνωρίζει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι δικαστικές υπηρεσίες της Λάρισας, μετά και από τις ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου, και δρομολογεί λύσεις, όπως αναφέρει στην απάντησή του.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ζητήματα αυτά έχουν προκύψει εξαιτίας της ανικανότητας της Κυβέρνησης να θέσει προτεραιότητες και να διαχειριστεί κρίσιμα υποσύνολα των δημοσίων πολιτικών, όπως τις ελλείψεις των δικαστηρίων σε υποδομές και έμψυχο δυναμικό».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με την απάντηση, που έλαβε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Μ. Καλογήρου, σε ερώτησή του με θέμα «Μετ’ εμποδίων το έργο της Δικαιοσύνης στον Νομό Λάρισας».

Στην απάντησή του ο κ. Υπουργός αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η «αποκατάσταση επικίνδυνων όψεων (μαρκίζας) του Δικαστικού Μεγάρου έχει εγκριθεί» με «δέσμευση πίστωσης 9.416,28 ευρώ», αλλά εκκρεμούν «η δημοπράτηση, εκτέλεση και επίβλεψη του έργου», που θα γίνουν «μετά από πλήρη μελέτη».

Επίσης, σημειώνει ότι το «Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων έχει εγκρίνει» σημαντικές «πιστώσεις από το 2016 για τη συντήρηση του Μεγάρου», γεγονός που δεν δικαιολογεί την υφιστάμενη κατάστασή του.

Συγχρόνως, προκαλεί αρνητική εντύπωση η αναφορά του στην προσφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, αφού υποστηρίζει ότι: «Η δαπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για πρόσβαση των μελών του στους χώρους WC του κτιρίου, έγινε κατόπιν επιλογής του χωρίς να προηγηθεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Τέλος, ο κ. Καλογήρου αναγνωρίζει ότι υφίστανται 50 κενές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, εκ των οποίων έχουν δεσμευθεί μόλις οι 11 για διορισμό είτε μετάταξη, ενώ αναφέρει ότι το «Υπουργείο έχει ζητήσει από τον ΟΑΕΔ 301 θέσεις», εκ των οποίων οι «195 θα τοποθετηθούν στα Δικαστήρια της χώρας και τις Εισαγγελίες αυτών», μέσω «Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης για άνεργους πτυχιούχους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις