ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση τρίτεκνων με τον δήμαρχο Τεμπών. Κ. Κολλάτο

Την Πέμπτη το πρωί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Τρίτεκνων Ν. Λάρισας συναντήθηκε με τον κ. Κωνσταντίνο Κολάτο δήμαρχο Τεμπών.

Από τους τριτέκνους η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Δημήτρη Γκόβαρης(πρέοδρος), και Ντίνο Μακά.

Στον δήμαρχο δόθηκε υπόμνημα και έγινε συζήτηση σε θετικό κλίμα. Ο δήμαρχος ήταν θετικός στην μείωση των τελών ύδρευσης στους τριτέκνους με εισοδηματικά κριτήρια.

Ο σύλλογος τριτέκνων θα συνεχίσει τις επαφές σε τοπικό επίπεδο και τους υπόλοιπους δημάρχους ενόψει του Δεκεμβρίου με σκοπό  την  ελάφρυνση του καθημερινού κόστους διαβίωσης μιας πολυμελούς τρίτεκνης οικογένειας.

Το  υπόμηνημα:

«Αξιότιμε κύριε  Δήμαρχε Δήμου Τεμπών.

Ως σύλλογος Γονέων με τρία Παιδιά Νομού Λάρισας, εκφράζουμε την αγωνία και την ανησυχία μας για το Δημογραφικό Πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τις ολέθριες επιπτώσεις που ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται (π.χ. ασφαλιστικό, άμυνα, ποιοτική διαφοροποίηση πληθυσμού κ. ά.) και να σας ενημερώσουμε ότι διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.

Ο Δήμος μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες που συμβάλουν στην αλληλεγγύη των τρίτεκνων οικογενειών η οποίαέχειπεριέλθει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης των μνημονίων.

Από πλευράς του Δήμου αιτούμαστεγια την τρίτεκνη οικογένεια  τα παρακάτω:

Να κάνετε χρήση του δικαιώματος που σας παρέχει ο πρόσφατος ψηφιστείς νόμος 4368/2016 για μείωση (50%) ή την απαλλαγή, τελών καθαριότητας, φωτισμού,τέλη Ύδρευσης και αποχέτευσης.

Μείωση ή απαλλαγή για τη συμμετοχή στα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα και προγράμματα των νομικών προσώπων του Δήμου (σχολή Μουσικής, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ.).

Μείωση ή απαλλαγή διδάκτρων για τη συμμετοχή στα κέντρα δια βίου μάθησης

Συμμετοχή στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Οικονομική χορήγηση από τα ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα για παροχή φιλανθρωπικού έργου και εκπλήρωση του έργου και των σκοπών του  συλλόγου μας.

Ιδιαίτερα τούτη την κρίσιμη ώρα που τα οικονομικά των οικογενειών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και συνεφέρει όχι μόνο υλικά κυρίως ηθικά στο έργο μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις