ΛΑΡΙΣΑ

Στο Δημαρχείο Λάρισας ο πρόξενος της Κούβας

Με τον πρόξενο της Κούβας στην Ελλάδα κ. Ζοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες, συναντήθηκε το μεσημέρι την Πέμπτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Ο Κουβανός διπλωμάτης, βρέθηκε στη Λάρισα και το βράδυ της Τετάρτης, παρέστη στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των Κάρλο Τάχου και Στέφανου Αϊνη για την Κούβα, η οποία φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Ο κ. Μαρτίνες, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Κάρλο Τάχο και Στέφανο Αϊνη, βρέθηκαν στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία και του προεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Τάχο.

Στην συνάντηση ο πρόξενος της Κούβας, αφού μίλησε με θερμά λόγια για την έκθεση φωτογραφίας, επισήμανε την ότι στην Λάρισα αισθάνθηκε τη ζεστή αγκαλιά του κόσμου και συμπλήρωσε πως τους λαούς της Ελλάδας και της Κούβας τους συνδέουν πανανθρώπινες αξίες όπως η ειρήνη η αλληλεγγύη, η ισότητα κ.α.

Μάλιστα ο κ. Μαρτίνες, τόνισε ότι τον Ιανουάριο θα φιλοξενηθεί στον Μύλο του Παπά δική του φωτογραφική έκθεση. Πρόκειται για μία έκθεση 60 φωτογραφιών με θέμα την φύση και τον λαό της Κούβας, στην οποία περιλαμβάνονται και φωτογραφίες του τάφου των Φιντέλ Κάστρο και Χοσέ Μάρτι.

Από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης καλωσόρισε στην Λάρισα τον πρόξενο της Κούβας, σημειώνοντας τα βαθιά αισθήματα φιλίας του ελληνικού λαού προς τον λαό της Κούβας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις