ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Πολιτικές αψιμαχίες» για το Πάρκο των Ευχών στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πρόταση προϋπολογισμού ύψους, 380.000 ευρώ, της Αντιδημαρχιας Πολιτισμού, που αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και τις δράσεις του φετινού Πάρκου των Ευχών στη Λάρισα, ήταν το θέμα που δημιούργησε πολιτική ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σάπκα το ποσό αυτό καλύπτει πλέον όλες τις ατέλειες και επιλύει όλα τα προβλήματα που ανιχνεύθηκαν πέρυσι, και αφορά 115 εκδηλώσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργία του θεματικού πάρκου, μόνιμα σκηνοθετημένες δράσεις, συναυλίες, καθημερινά επί 12ωρης βάσης.

Η βασική ένσταση σύσσωμης της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στο γεγονός πως η δημοτική αρχή δεν παρουσίασε οικονομικό απολογισμό της περσυνής χρονιάς, ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση με τα φετινά στοιχεία του συγκεκριμένου προϋπολογισμού. «Ο φετινός προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 30% περίπου σε σχέση με πέρυσι», σημείωσε ο κ. Σάπκας, με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Καραλαριώτου να αναρωτιέται «αν υπάρχει κάτι που θέλει η δημοτική αρχή να κρύψει και επιλέγει να μην προβεί σε οικονομικό απολογισμό».

Ο κ. Καλογιάννης στην παρέμβασή του, αφού δεσμεύτηκε προσωπικά για οικονομικό απολογισμό και των δυο ετών, μόλις τελειώσει η λειτουργία του φετινού πάρκου των ευχών, κάνοντας λόγο για «κλίμα έντασης και εισαγγελικές παρεμβάσεις που χαρακτήρισαν την περσυνή χρονιά», έκανε λόγο για «πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες» που θέτει η δημοτική αρχή. «Στόχος μας είναι να κερδίσει η οικονομία της πόλης, και όχι το ταμείο του δήμου», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης, μιλώντας για «σημαντική ενδυνάμωση των δράσεων», από τις οποίες η πόλη θα βγει κερδισμένη».

Η κα Καραλαριώτου με τη σειρά της επεσήμανε πως «το ποσό που προϋπολογίζεται είναι εξαιρετικά μεγάλο», τονίζοντας πως το σύνολο των αναθέσεων και των διαγωνισμών για τη λειτουργία του Πάρκου των Ευχών «αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ», χαρακτηρίζοντας, ταυτόχρονα, μεγάλο και το ποσό των φετινών εκδηλώσεων.

Ο κ. Νταής, εστίασε στα «κοινωνικά οφέλη» της λειτουργίας του Πάρκου των Ευχών, όπως αυτά προκύπτουν από την συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους, θεσμικούς, φορείς, της πόλης, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος ή τους ξενοδόχους, και υπεραμύνθηκε της πολιτικής που εφαρμόζει ο δήμος, για τις μέρες των εορτών. «Βάλαμε τη Λάρισα στον χάρτη των εορταστικών προορισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο προϋπολογισμός της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού υπερψηφίστηκε από την συμπολίτευση, καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της κας Καραλαριώτου, του κ. Μαμάκου, της Λαϊκής Συσπείρωσης και από την κα Βαγενά και τον κ. Αγορίτσα. Οι παρατάξεις των κυρίων Νασιώκα και Διαμάντου ψήφισαν λευκό.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις