ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας σε Τσίπρα: «Κύριε Πρωθυπουργέ, παραδεχτείτε την αποτυχία σας και πείτε συγγνώμη στον κόσμο»

«Δεν ξέρω αν πρέπει να πανηγυρίζετε ή να έχετε σκυμμένα τα κεφάλια με το σημερινό νομοσχέδιο. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να πείτε συγγνώμη στον κόσμο, στους ασφαλισμένους, τους φορολογούμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που ζημιώσατε όλα αυτά τα χρόνια.

Η ομολογία της αποτυχίας σας βρίσκεται μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο, αφού επιχειρείτε να καταργήσετε μέρος του καταστροφικού νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο χειροκροτούσατε όταν τον ψηφίζατε και τον παρουσιάζατε ως μεταρρύθμιση, που θα επέφερε την ασφαλιστική δικαιοσύνη».

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, προς τον Πρωθυπουργό, κ. Αλ. Τσίπρα, την Υπουργό Εργασίας, κ. Ε. Αχτσιόγλου, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το Σ/Ν «Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις», σημειώνοντας:

«Φυσικά, είναι καλό να συνειδητοποιεί κανείς τα λάθη του, έστω και καθυστερημένα. “Κάλλιο αργά παρά ποτέ”, λέει ο λαός. Το θέμα, όμως, είναι ότι έχουν προκληθεί ανεπανόρθωτες ζημιές σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που οδηγήθηκαν στο κλείσιμο.

Όπως συνέβη το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής σας, που φορτώσατε τη χώρα, μετά από ένα δημοψήφισμα αυταπάτης, με αχρείαστα μέτρα 15 δις, τα capital controls και την αχρείαστη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 40 δις από το κράτος και 15 δις ιδιωτών χρησιμοποιήθηκαν για τις ανακεφαλαιοποιήσεις. Και τα 40 δις, τα κρατικά, έχουν εξαφανισθεί με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου. ΕΝΦΙΑ για 16 χρόνια είναι αυτά τα 40 δις, που θα μπορούσε να έχει γλιτώσει ο ελληνικός λαός.

Πώς το λέγατε τότε κ. Τσίπρα; Θα χτυπάτε τα νταούλια και θα χορεύουν οι επενδυτές… Ή πώς το είπατε το άλλο;  Ήταν σωστό και έγινε πράξη…

Τι έγινε πράξη; Θα σας πω εγώ:

Οι μισοί Έλληνες χρωστούν στην εφορία και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 103 δις ευρώ.

Το spread του δεκαετούς ομολόγου είναι στο 4.7 και η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές.

Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη αναθεωρούνται διαρκώς προς τα κάτω.

Η αγορά πεθαίνει από έλλειψη ρευστότητας και εσείς πανηγυρίζετε.

Με το νομοσχέδιο ελαττώνετε τις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών, των επιχειρηματιών και των αγροτών κατά 33%, που δεν είναι 33%, γιατί τις υπολογίζετε, πλέον, στο 100% του καθαρού εισοδήματος, από 85% που ήταν πριν, και σε αυτό προσθέτετε και τις ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αφορά έναν περιορισμένο αριθμό αυτοαπασχολούμενων, μόλις 250.000 από το 1.278.000 που είναι συνολικά, το 20% μόνον! Αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι έχουν εισόδημα άνω των 7032 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, παρότι οι ανωτέρω ρυθμίσεις είναι αποσπασματικές, εμείς θα είμαστε θετικοί».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε:

«Η χώρα είναι η τελευταία της Ευρώπης, όσον αφορά την καταπολέμηση της φτώχειας. Δεν το λέω εγώ, η Eurostat το λέει. Τα άτομα, που ζουν στα όρια της φτώχειας είτε του κοινωνικού αποκλεισμού, μειώθηκαν κατά 32.4%  στην ΕΕ, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση, πίσω από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Κυρία Αχτσιόγλου, ξέρετε τα στοιχεία του “ΕΡΓΑΝΗ” για τον Οκτώβριο; Κατέγραψε αρνητικό ισοζύγιο ρεκόρ με 120.000 χαμένες θέσεις εργασίας. Είναι η χειρότερη επίδοση που έχει καταγραφεί από το 2001 και μετά!

Βέβαια, το βασικό πρόβλημα είναι ο νόμος Κατρούγκαλου, τον οποίο εμείς θα καταργήσουμε, σε λίγους μήνες που θα είμαστε κυβέρνηση, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πλήρη ομιλία του Βουλευτή στον κάτωθι σύνδεσμο:

https://youtu.be/CXxyQWvGuQA

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις