ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στις 10:30, στο Θέατρο ΡΕΞ και μετά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου (ΣΕΕΘ), στο πλαίσιο της αυριανής στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει (από τις 8:00 έως τις 12:00 και από τις 20:00 έως τις 24:00) με βασικό αίτημα την εφαρμογή της υπογεγραμμένης συλλογικής σύμβασης εργασίας από τον Ιούλιο του 2018.

«Απευθυνόμαστε στον υπουργό Οικονομικών, στην υπουργό Εργασίας και την υπουργό Πολιτισμού, θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους: Οφείλουν να επαναφέρουν τον θεσμό των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του ΣΕΕΘ και προσθέτει:

«Η συλλογική σύμβαση εργασίας του Εθνικού Θεάτρου λιμνάζει εδώ και δύο μήνες στους διαδρόμους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές σε έναν παράλογο γραφειοκρατικό μηχανισμό, που μπαίνει τροχοπέδη στη συλλογική διαπραγμάτευση. Μία διαδικασία ακύρωσης συμφωνιών από θεσμούς, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, αλλά στο τέλος έχουν τον τελικό λόγο μετατρέποντας την ίδια τη διαπραγμάτευση σε θεατρικό παιχνίδι και την πολυδιαφημισμένη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων σε επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων. Διεκδικούμε άμεση εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης, άρθρο 7 παράγραφος 7. Διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας».

Τη στάση εργασίας των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου χαιρετίζουν με ανακοινώσεις συμπαράστασης και έκφρασης αλληλεγγύης και άλλες ενώσεις και σωματεία εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού και όχι μόνο.

Ανάμεσά τους βρίσκονται το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, το Σωματείο Εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Σωματείο Εργαζομένων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας, η Ένωση Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδας, το Σωματείο Τεχνικού Βοηθητικού και Λοιπού Προσωπικού Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΘΒΕ Πάσης Φύσεως Προσωπικού, το Σωματείο Συντελεστών Εργαζομένων στην ΕΛΣ, το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού, η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα, την Ψυχαγωγία και τον Πολιτισμό, το Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ, το Σωματείο Καθηγητών Χορού, το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή Ηθοποιών του ΚΘΒΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών-Φαρμακοϋπαλλήλων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις