ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου στην έκθεση φωτογραφίας στη Λάρισα: 60 χρόνια από την επανάσταση της Κούβας (φωτο)

Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Κούβα: 60 χρόνια από την Επανάσταση – Μονάχη μες στους ξένους και μες στους φίλους μόνη», των Κάρλο Τάχου και Στέφανου Αϊνη, φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και συγκεκριμένα από την Τρίτη 20 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου.

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς παραβρέθηκε πλήθος κόσμου.

Η παρουσία των δύο καλλιτεχνών στο Νησί της Καραϊβικής από τα μέσα του περασμένου Απριλίου μέχρι και τις αρχές Μαΐου, 60 χρόνια μετά την οριστική επικράτηση της Eπανάστασης κατά του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα (1958 – 2018), συνέπεσε με την ιδιαίτερα ιστορική στιγμή της αλλαγής πολιτικής ηγεσίας στη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς και με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, δίνοντάς τους το έναυσμα να μοιραστούν ευρύτερα εμπειρίες, εντυπώσεις και συμπεράσματα μέσα από εικόνες και λέξεις.

Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους:

-Ο Πρόξενος της Κούβας στην Ελλάδα κος Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί – Αλληλεγγύη με την Κούβα», εκπροσωπούμενος από την κα Νατάσα Τερλεξή, επιμελήτρια του νέου βιβλίου με την ιστορική ομιλία του Φιντέλ Κάστρο “Η Ιστορία θα με δικαιώσει” του εκδοτικού οίκου «Διεθνές Βήμα», το οποίο και θα παρουσιάσει

-Η Κίνηση «Hasta la Victoria Siempre», εκπροσωπούμενη από τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή κ. Σάββα Κωφίδη

Ο Κάρλος Τάχος, ένας εκ των δύο καλλιτεχνών που κάνουν την έκθεση μας μιλάει για το πώς γεννήθηκε η ιδέα για να την πραγματοποιήσουν: «Αυτή η πρωτοβουλία είναι δική μου και του Στέφανου. Βρεθήκαμε στην Κούβα, πριν κάποιους μήνες, 60 χρόνια μετά την επανάσταση. Μια πολύ σημαντική περίοδο για την Κούβα, όπου υπήρχε μια μεγάλη αλλαγή στην πολιτική ηγεσία. Ο Ντίας πήρε τη σκυτάλη από τον Κάστρο. Πήραμε την απόφαση να μεταφέρουμε στιγμές μέσα από τις εικόνες από αυτή τη χώρα. Όχι μόνο λόγω της ιδιαίτερης, απαράμιλλης ομορφιάς, αλλά και λόγω των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών. Η χώρα ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης και στερήσεων, παρόλα αυτά ο κουβανικός λαός είναι υπερήφανος, αγαπάει την ζωή του, αγαπάει τον συνάνθρωπο και είναι πάντα με το χαμόγελο. Αυτοί ήταν οι βαθύτεροι λόγοι που κάναμε αυτήν την έκθεση».

*Η έκθεση για το κοινό θα είναι ανοιχτή καθημερινά (εκτός Σαββάτου-Κυριακής) 10:00-13:00 και 18:00-20:30

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις