ΛΑΡΙΣΑ

Διάλογοι στη Βιβλιοθήκη

Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει την έναρξη Κύκλων Ομιλιών με τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ», με τους οποίους επιδιώκει να οργανώσει συζητήσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που με τον λόγο τους και το έργο τους εμπνέουν, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς χώρους ο καθένας. Τον Κύκλο Ομιλιών εγκαινιάζει η ανοικτή συζήτηση – διάλεξη με θέμα «Η ντοπιολαλιά στο απόσπασμα» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 6:30μ.μ. με αξιόλογους ομιλητές τους κ.κ. Ευάγγελο Κουρδή – καθηγητή ΑΠΘ, Χρήστο Γκόβαρη – καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Θωμά Ψύρρα – φιλόλογο.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ θα φιλοξενούνται στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας, «Κ.Μ. Κούμας» και θα υλοποιούνται με την επιστημονική εποπτεία των κ.κ. Κολοκοτρώνη Δημήτρη, Πρόεδρο ΕΕΠΕΚ, Αγορίτσα Φανή, Φιλόλογο και Γιαννακοπούλου Ιωάννα, Διδάκτωρ Παιδαγωγικής ενώ την ευθύνη για την οργάνωση θα έχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Λαρισαίων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων. Οι συζητήσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

Θεματικά, οι συζητήσεις θα κινούνται στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, της Γλώσσας, της Ιστορίας, της Επιστήμης, της Παιδείας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Μνήμης. Μέσω των ανοιχτών συζητήσεων, το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» ευελπιστεί να ενθαρρύνει το διάλογο γύρω από καίρια ζητήματα και να δημιουργήσει μια θερμοκοιτίδα ανταλλαγής ιδεών,  με απώτερο σκοπό να χτίσει γέφυρες συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων και ομάδων.

Μέχρι στιγμής, οι «ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:

  • Δευτέρα 26/11, τίτλος: «Ντοπιολαλιές στο απόσπασμα». Συζητούν οι: Ευάγγελος Κουρδής, καθηγητής γλωσσολογίας του ΑΠΘ και του ΕΑΠ, Χρήστος Γκόβαρης, καθηγητής διαπολιτισμικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θωμάς Ψύρρας, φιλόλογος.
  • Δευτέρα 13/12, τίτλος: «Ανάγνωση: μια ιστορία ζωής ή Να διαβά-ζει κανείς ή να μη διαβά-ζει;». Συζητούν οι: Ελένη Χοντολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ και Ιωάννης Τροχόπουλος, Συνιδρυτής της ΜΚΟ “Future Library”, επικεφαλής «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων.
  • Ιανουάριος 2019, τίτλος: «Όταν η Ιστορία συναντά τις μικρές ιστορίες: αλήθειες, μυστικά και ψέματα στο πανί». Κεντρικός ομιλητής: Παντελής Βούλγαρης, σκηνοθέτης.
  • Φεβρουάριος 2019, τίτλος: «Ο Άλλος εν διωγμώ: γιατί χρειαζόμαστε τον αποδιοπομπαίο τράγο» Συζητούν: Μπέττυ Μαγρίζου – συγγραφέας, Μαρία Καβάλα – Διδάσκουσα σύγχρονης ιστορίας, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Α.Π.Θ.
  • Μάρτιος 2019, τίτλος: «Γιατί, πεθαίνουν οι δημοκρατίες, μπαμπά;» Συζητούν: Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος, Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, τ. Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ο Κύκλος Ομιλιών «ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» Δ. Λαρισαίων, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO εντάσσεται στις δράσεις «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης και έχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

– στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 και 2410680205

– στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις