ΕΛΛΑΔΑ

Αποστόλου: Από τις θυρίδες μπορεί να χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία

Ο πρώην υπουργός επεσήμανε ότι στις θυρίδες υπάρχει  ένας πλούτος που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει και γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί

Στις θυρίδες εναποθέτει την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας ο τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς όπως επεσήμανε σε αυτές υπάρχει ένας πλούτς που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το σχέδιο του υπουργείου για μπλόκο στις τραπεζικές  θυρίδες όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο κ.Αποστόλου απάντησε: «Υπάρχουν γύρω στις 230.000 θυρίδες όπου εκεί βρίσκεται ένας πλούτος που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει και γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί. Οι συναλλαγές δεν πρέπει να γίνονται κανονικά; Όταν έχεις μια οικονομία που μπορεί να σταθεί στα πόδια τα δικά μας, δεν πρέπει να γίνουν κινήσεις που να εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες; Όλα αυτά γίνονται για το καλό του ελληνικού λαού», σημείωσε.

«Δεν πήραμε το μάθημα από τον υπέρογκο δανεισμό που μας έστειλε στα μνημόνια; Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποσαφηνίσω ότι δεν ξέρουμε ακόμη τι θα υπάρχει στο σχέδιο νόμου. Δεν γνωρίζουμε τα μέτρα, μια πρόταση έχει πρόταση.. Γίνονται συζητήσεις δεν είναι κάτι οριστικό.», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, δήλωσε: «αντιλαμβάνομαι την συμπαράστασή σας στους έχοντες θυρίδες αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε και μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία που πρέπει να τύχει της ανάλογης συμπαράστασης, αλλά επαναλαμβάνω ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ έχει μπει το συγκεκριμένο τραπεζικό προϊόν, καθώς είναι το τελευταίο που έχει απομείνει στο απυρόβλητο των κατασχέσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπολογίζεται ότι συνολικά στο τραπεζικό σύστημα υπάρχουν περίπου 320.000 τραπεζικές θυρίδες, από τις οποίες είναι μισθωμένες περίπου οι 220.000 (ή το 70%).

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις