ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημερίδα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

O Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής ν. Λάρισας, με την στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας διοργανώνει τo Σάββατο 1η Δεκεμβρίου και τις ώρες 10.00-12.00 ημερίδα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με τις εξής θεματικές  :

10.00-11.00 : LIRE, CESTGRANDIR , εισηγήτρια Σοφία Πασχαλούδη ( Παιδαγωγική υπεύθυνη των εκδόσεων και του γαλλικού βιβλιοπωλείου LeLivreOuvertγια την βόρεια Ελλάδα)

Η απλοποιημένη λογοτεχνία στην τάξη γαλλικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ερέθισμα δημιουργικής γραφής και εργαλείο για την ανάπτυξη δεξιοτήτων κατανόησης και παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να δείξουμε ένα μοντέλο επεξεργασίας του λογοτεχνικού έργου σε 4 στάδια και μια σειρά από καινοτόμες και παιγνιώδεις δραστηριότητες δημιουργικής γραφής.Στο  σεμινάριο  θα παρουσιάσουμε το συγκεκριμένο μοντέλο και, στη συνέχεια, θα το εφαρμόσουμε σε μυθιστορήματα απλοποιημένης γαλλικής λογοτεχνίας.

11.00 – 12.00 : MICROINTERVALLE, εισηγήτρια Σταματία Γεωργίου ( εκπαιδευτικός – συγγραφέας )

Ένα «μικρό βιβλίο» με μεγάλο περιεχόμενο.Το υλικό – γέφυρα ανάμεσα στα δύο σχολικά εγχειρίδια Γαλλικής Γλώσσας Action- FR 1 & Action-FR3

Γιατί δημιουργήθηκε;Πώς μπορεί ο εκπαιδευτικός να εργαστεί με αυτό;Πώς να εμβαθύνει η χρήση του

Το 2018-2019 το ΙΕΠ επέλεξε αυτό το υλικό και το εξέδωσε για την διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσαςστην Γ’ Γυμνασίου.

Η εκπαιδευτικός – συγγραφέας του βιβλίου κ. Σταματία Γεωργίου, θα παρουσιάσει το περιεχόμενο του βιβλίου  και θα  δώσει παραδείγματα εμπλουτισμού του υλικού διδασκαλίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις