ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Βαγενά στα εγκαίνια της έκθεσης Ρήγας και Επανάσταση

Στα εγκαίνια της έκθεσης Ρήγας και Επανάσταση, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στο περιστύλιο του Μεγάρου της Βουλής, παρευρέθηκε η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννα Βαγενά.

Η έκθεση, την οποία εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, θα εκτείνεται στο περιστύλιο της Βουλής, αλλά και στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», για δύο χρόνια.

Μετά το πέρας των εγκαινίων, η βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προτρέπω όλους τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, αλλά και όλης της Ελλάδας, να προγραμματίσουν οπωσδήποτε επίσκεψη των μαθητών τους σε αυτή την έκθεση. Ο Ρήγας Φεραίος υπήρξε μια μοναδική προσωπικότητα, πρωτοπόρος στην επαναστατική του σκέψη για τον ξεσηκωμό και την ελευθερία της Ελλάδας, αλλά και των άλλων λαών των Βαλκανίων, που ζούσαν κάτω από τον τούρκικο ζυγό. Και όχι μόνο. Οραματίστηκε τα Βαλκάνια ενωμένα σε μία συνομοσπονδία κρατών, με μία σχέση φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης. Πόσο επίκαιρο είναι αυτό μήνυμα και στις μέρες μας.

Έχω επισκεφθεί κατ’ επανάληψη τον Πύργο Νεμπόισα στη Σερβία, όπου ο Ρήγας Φεραίος και οι σύντροφοί του βρήκαν τραγικό θάνατο με στραγγαλισμό από τους Τούρκους. Το συναίσθημα και η συγκίνηση που ένιωσα ήταν μοναδικά.

Αυτή την εποχή βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθειά μου για τη δημιουργία μια δραματοποιημένης σειράς για τη ζωή και τον θάνατο του Ρήγα Φεραίου, σε συνεργασία με την ελληνική και τη σερβική τηλεόραση και, κατά πάσα πιθανότητα, τηλεοπτικά δίκτυα και άλλων κρατών των Βαλκανίων.»

Στη φωτογραφία η Άννα Βαγενά με τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, κ. Δημήτρη Νασσίκα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις