ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Άρωμα» Κρήτης στην Δημοτική Πινακοθήκη – Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου « ΌΤΑΝ ΣΥΛΛΟΓΙΕΜΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» (φωτο)

Η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου, « ΌΤΑΝ ΣΥΛΛΟΓΙΕΜΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» ψηφίδα ιστορία και  πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Δημοτική Πινακοθήκη Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, ο Δήμος Κιλελέρ, ο Σύλλογος Κρητικών Λάρισας « Ο Ψειλορίτης» και οι εκδόσεις «Μαιτέχμιο».

Για το βιβλίο μίλησαν η Ελένη Αναστασοπούλου Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ο Κώστας Σπανός, Εκδότης Θεσσαλικού Ημερολογίου και η Ευτυχία Καψαλάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αποσπάσματα από το λεύκωμα διάβασε η Κατερίνα Χατζημαρκάκη, πολιτισμολόγος, θεατρική συγγραφέας – ηθοποιός.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης, ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

Ο συγγραφέας του λευκώματος Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου δήλωσε: «Πρόκειται για ένα ιστορικό λεύκωμα που διαρρέει την ιστορία της Κρήτης από τη γέννηση της μέχρι και το 2017. Από τη μια καταγράφεται στο λεύκωμα αυτό η ιστορία της Κρήτης και από την άλλη ο πολιτισμός της, οι παραδόσεις της, η θρησκεία, όλες εκείνες οι θεματικές που συνθέτουν την Κρήτη, που διατρέχει την ιστορία της Κρήτης…».

Δείτε φωτογραφίες:

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις