ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Θεραπευτικές λύσεις για τις διαταραχές στύσης

Η φλεβική διαφυγή είναι ένα από τα συχνά αίτια στυτικής διαταραχής. Για να επιτευχθεί η στύση το πέος γεμίζει με αίμα. Καθώς αυξάνεται η ροή του αίματος στο όργανο, σταδιακά η εσωτερική πίεση ανεβαίνει με αποτέλεσμα το τοίχωμα του πέους να συμπιέζει και τελικά να κλείνει το φλεβικό δίκτυο. Αν για οποιοδήποτε λόγο οι φλέβες δεν συμπιεστούν, το αίμα συνεχίζει να ρέει στις φλέβες και έτσι δεν επιτυγχάνεται η τελική στύση με την τελική σκληρότητα. Το φαινόμενο αυτό καλείται φλεβική διαφυγή. Το πέος πρακτικά συμπεριφέρεται σαν ένα τρύπιο δοχείο που ενώ γεμίζει παράλληλα αδειάζει.

Οι αιτίες ποικίλουν με τις πιο συχνές να είναι ψυχολογικοί λόγοι, ορμονικές διαταραχές και συγγενής ή επίκτητα ανατομικά προβλήματα του πέους.

Η διάγνωση τίθεται με το δυναμικό υπερηχογράφημα (triplex) πέους με έγχυση αγγειοδραστικής ουσίας. Το triplex πέους αποκαλύπτει την ανατομία του πέους και την αγγειακή κατάσταση του οργάνου, είτε των σηραγγωδών αρτηριών είτε των φλεβών. Ο ειδικός ανδρολόγος έχει την ικανότητα να διακρίνει τη σοβαρότητα της φλεβικής διαφυγής, γεγονός που είναι πολύ βασικό για το σχεδιασμό της θεραπευτικής προσέγγισης.

Ανάλογα της αιτίας, ο ειδικός ανδρολόγος θα συστήσει μια εξατομικευμένη θεραπεία που μπορεί να είναι είτε φαρμακευτική είτε σε κάποιες βαρύτερες περιπτώσεις και χειρουργική. Τα τελευταία έτη, στη θεραπεία της φλεβικής διαφυγής χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο τα χαμηλής έντασης κρουστικά κύματα στο πέος με τις μελέτες από τη διεθνή βιβλιογραφία να δείχνουν πολύ καλά αποτελέσματα.Οι θεραπευτικές συνεδρίες πραγματοποιούνται  σε χώρο ιατρείου που είναι κατάλληλα εξοπλισμένο, χωρίς  να απαιτείται καμμία αναισθησία αφού είναι μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία. Ο ασθενής δεν χρειάζεται να τροποποιήσει τυχόν άλλη φαρμακευτική αγωγή πρίν τη κάθε συνεδρία και μετά την ολοκλήρωσή της επανέρχεται άμεσα στη καθημερινοτητά του.

νος﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ζητ εγκλωβίζεται όταν ακης ανεπαρκειας. Δωθηκε πληρες ορμονικο πρφιλ και επανελεγχοςκεκ, κυστη κφ. φο. Εντονα αγχωδειςΗ ιατρική κοινότητα διαθέτει τις θεραπευτικές λύσεις για τις διαταραχές στύσης που μπορεί να εμφανίσει ο άνδρας. Είναι δική του η απόφαση να βγεί από την απομόνωση και το αδιέξοδο και να αναζητήσει εξειδικευμένη στήριξη και θεραπεία !

 

Δρ. Κουτσιαρής Επαμεινώνδας

Χειρουργός Ουρολόγος | Ανδρολόγος

Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ανδρολογικό Ιατρείο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις