ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στη Γρανάδα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συμμετοχή στη διαβούλευση για την αξιολόγηση του έργου της αστικής κινητικότητας της Μητροπολιτικής  περιοχής και των ζωνών υπαίθρου της Περιφέρειας της Γρανάδα.

Στο πλαίσιο του Έργου Optimisation of Public Transport Policies for Green Mobility-OPTITRANS του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG EUROPE,  η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη διαβούλευση που έλαβε χώρα στη Γρανάδα από τις 23 έως και τις 26 Οκτωβρίου 2018.

Η Περιφέρεια της Γρανάδα παρουσίασε τη μελέτη πάνω στην αστική κινητικότητα της περιοχής της καθώς και τις ποικίλες δράσεις που πραγματοποιηθήκαν τον τελευταίο χρόνο του έργου και που αποτελούν μια σειρά καλών πρακτικών, που μπορούν να βοηθήσουν τους συνεργαζόμενους φορείς να επιλύσουν κάποια από τα δικά τους προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης και μετά την παρουσίαση και την ανάλυση του σταδίου της αστικής κινητικότητας της Μητροπολιτικής περιοχής της Γρανάδα καθώς και των ζωνών υπαίθρου της, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων πραγματοποίησαν συναντήσεις με φορείς της περιοχής, όπως το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα, το συνεταιρισμό των ιδιοκτητών ταξί, το Τμήμα Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας της Γρανάδα, την ιδιωτική μεταφορική εταιρία Rober, το φορέα διαχείρισης – κατασκευής του τραμ της Γρανάδα και συλλόγους πολιτών.

Ο γενικός στόχος του έργου «Optitrans», στο οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει ενεργά ως εταίρος, είναι η αξιολόγηση των καινοτόμων πρωτοβουλιών που αναπτύσσει ο κάθε εταίρος και τελικώς η ανταλλαγή καλών πρακτικών και μεθοδολογιών, με σκοπό την αξιοποίηση – εναρμόνιση αυτών σε κάθε περιοχή.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν καινοτόμες μεθοδολογίες για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εξειδικευμένες πρακτικές για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, βελτίωση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων και χρήση της ενιαίας κάρτας διαδρομών όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της μεγάλης αλλαγής της αστικής κινητικότητας με τη χρήση της τεχνολογίας, που ολοένα και εξελίσσεται και της αξιοποίησής της από τους αρμόδιους φορείς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ευρωπαίοι εκπρόσωποι από τις χώρες της Εσθονίας, Κροατίας και Ελλάδας. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν οι κ. Λάππα Αικατερίνη και Μπεκιάρη Ειρήνη, ενώ την ομάδα πλαισίωνε και η υπάλληλος του Δήμου Τρικκαίων, του Τμήματος Μελετών και Κατασκευών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κα Καλλιόπη Κοτσίρα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις