ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημερίδα για την πρόληψη ατυχημάτων στην παιδική ηλικία

Η   Εταιρεία   Πιστοποιημένης Εκπαίδευσης Ειδικών Πρώτων Βοηθειών, FAST – FirstAidSupply&Training  Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας υλοποιεί την ημερίδα με θέμα :

ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ & ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου , τις ώρες 18.15-20.15 στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας .

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ατυχήματα συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων αιτιών θανάτου παιδιών ηλικίας έως 18 ετών!!

Συχνότερα αίτια απώλειας ζωής στη παιδική ηλικία είναι τα τροχαία ατυχήματα, η ασφυξία, ο πνιγμός, οι δηλητηριάσεις και τα εγκαύματα.

Στην Ελλάδα τα τροχαία  είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στη χώρα.

Τα παιδικά ατυχήματα είναι προβλέψιμα και μπορεί να προληφθούν όταν εφαρμόζονται οι κατάλληλες δράσεις  πρόληψης όπως, ενημέρωση και εκπαίδευση στις Α βοήθειες για παιδιά & Βρέφη  από πιστοποιημένους φορείς και εκπαιδευτές με διεθνή αναγνώριση!

Σε απόλυτους αριθμούς, κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είναι μαζί μας τουλάχιστον 100 παιδιά ηλικίας 0-14 ετών που έφυγαν άδικα, κυρίως εξ αιτίας παραγόντων  που έχουν σχέση με την ανθρώπινη συμπεριφορά και την έλλειψη φροντίδας σε επίπεδο οικογένειας, κοινότητας ή Πολιτείας.(πηγή Keelpno.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 2410287508 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις