ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Χοντρό” βουλευτικό παρασκήνιο πίσω από τον υποψήφιο δήμαρχο του ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα;

Έντονο παρασκήνιο και ζυμώσεις πέραν του αυτοδιοικητικού πεδίου λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στο Κίνημα Αλλαγής με φόντο τόσο τη διαφαινόμενη βουλευτική έδρα του κόμματος στις επόμενες εκλογές, αλλά και μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα στο δήμο Λάρισας από το χώρο το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Επισήμως, σχεδόν όλα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στη Λάρισα προεξοφλούν μία αυτόνομη κάθοδο στο δήμο Λάρισας, “απέναντι” στη “Συμπαράταξη Λαρισαίων” του νυν δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, η οποία φιλοξενεί στις τάξεις της αρκετά ΠΑΣΟΚογενή στελέχη. Ενδεικτική αυτής της βούλησης, ήταν η προ ολίγων ωρών δήλωση στον ASTRA, του γραμματέα της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Γιαννούλα ο οποίος ξεκαθάρισε πως “δεν  έχει αλλάξει τίποτε στη γραμμή μας. Παντού θέλουμε να έχουμε σε δήμους και περιφέρειες ανθρώπους που θα στηρίζονται από το ΚΙΝΑΛ”.

Την παραπάνω άποψη επαναλαμβάνουν πλειάδα στελεχών, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα βρίσκονται σε έναν “ιδιότυπο πόλεμο” δηλώσεων με μέλη της “Συμπαράταξης”, με το πεδίο της αντιπαράθεσης να μεταφέρεται στα… social media! Μία αντιπαράθεση, που αυτονοήτως, ισχυροποιεί τη διάθεση του τοπικού ΚΙΝΑΛ για ανεξάρτητη πορεία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Τα πράγματα ωστόσο περιπλέκονται σε κεντρικό επίπεδο, εκεί όπου στο ζύγι δεν μπαίνει μόνον ο δήμος Λαρισαίων αλλά και ο νομός Λάρισας, αφού το ενωτικό εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ, προκάλεσε ξαφνικά συνωστισμό στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Βουλευτές, πρώην υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη, έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές σε όλα τα επίπεδα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αυξήσουν την επιρροή τους στο εκλογικό σώμα ενόψει εκλογών.

Και κάπου εδώ, περιπλέκονται τα πράγματα: Καλά πληροφορημένες πηγές του onlarissa.gr, αποτυπώνουν με ξεκάθαρο τρόπο μια προσπάθεια σύνδεσης των διεργασιών για το δήμο, με αυτές για τη βουλευτική έδρα. Λένε δηλαδή, πως ένας εκ των διεκδικητών της βουλευτικής έδρας, ασκεί με κάθε τρόπο και μέσο – σε κορυφαίο επίπεδο – πίεση, προκειμένου το ΚΙΝΑΛ να μην κατέλθει με δικό του υποψήφιο στο δήμο Λάρισας. Ο λόγος; Επειδή ο συγκεκριμένος υποψήφιος φέρεται να θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να εξασφαλίσει τη στήριξη μελών της “Συμπαράταξης Λαρισαίων”, αφού θα έχει αποσοβηθεί ένας… σοσιαλιστικός εμφύλιος, με φόντο τη Λάρισα.

Η δοσολογία μεταξύ ρεαλισμού και συνομωσιολογίας στο παραπάνω σενάριο, βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του καθενός…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις