ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Με χλιαρή συμμετοχή αλλά επίκαιρα μηνύματα ο εορτασμός του Πολυτεχνείου στη Λάρισα (φωτό)

Μερικές δεκάδες Λαρισαίων έδωσαν το παρόν στις δύο συγκεντρώσεις που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης, για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Παραδοσιακά… οι ίδιοι και οι ίδιοι παρέστησαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, ενώ σαφώς καλύτερη, αλλά και πάλι υποτονική ήταν η εικόνα και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Πάρις Λιόλιος υποστήριξε στην ομιλία του πως “ο λαός πρέπει να πάψει να πιστεύει ότι τούτο το σύστημα και αυτοί που τον έχουν φέρει σ αυτή την άθλια κατάσταση, θέλουν η μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που ταλανίζουν τις εργατικές- λαικές οικογένειες και τη νεολαία, όπως η ανεργία, η εξάπλωση της φτώχειας, της μόρφωσης και τις υγείας. Ισα –ισα πάνω σ αυτά τα προβλήματα επενδύει το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές για να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη γιατί αυτός είναι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης τους.

Ιδιαίτερα σήμερα ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να ενδώσει στην προεκλογική παροχολογία τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και τις ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ που τα δίνουν όλα για να υφαρπάξουν ξανά την ψήφο και να συνεχίσουν αμέσως την επόμενη των εκλογών, την ίδια και ακόμα πιο σκληρή πολιτική  – όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση..   Είναι απολύτως σίγουρο ότι ακόμα και να δώσουν κάποιες παροχές με διάφορες μορφές θα τις πάρουν πίσω διπλά και τριπλά όποιος από τους δύο μνηστήρες της εξουσίας και αν αναλάβει την διαχείριση.  Το Έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο!”

Ο κ. Λιόλιος τόνισε επίσης πως είναι κοινή απαίτηση “να σταματήσει αμέσως η κοροϊδία στους συνταξιούχους και να δωθούν με πολιτική απόφαση όλα όσα τους έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια.  Να πάψουν να τους στέλνουν πελάτες στα δικηγορικά γραφεία.

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δεν πρέπει να έχει  καμία αυταπάτη! Να εμπιστευθεί τη δική του δύναμη και το δίκιο του! Μόνο με τον δικό του επίμονο, σκληρό, ταξικό αγώνα μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελος του. αυτό δείχνει η πείρα, αυτό μας διδάσκει ο Νοέμβρης του 73″.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, “ο αγώνας για Δημοκρατία, για Ελευθερία και για Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι αναγκαίος σήμερα όσο ποτέ. Η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών  έχουν ξεθεμελιώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, έχουν οδηγήσει κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας τον μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας. Η υψηλή ανεργία, η υποβάθμιση και απαξίωση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η απορρύθμιση των εργασιακών  σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η φαλκίδευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, είναι απότοκα αυτών των μνημονιακών πολιτικών .

Οι πολιτικές αυτές πρέπει να αλλάξουν άμεσα, γιατί οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές εξαντλούνται.

Το Πολυτεχνείο, η εξέγερση του ’73, σε κάθε ιστορικό κύκλο είναι η αιχμή των λαϊκών, δημοκρατικών, κοινωνικών αγώνων,  της αγωνιστικής πρωτοπορίας των νέων, της ενότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Με σκληρούς αγώνες, όπως και τότε, συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ειρηνική δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία, για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για πραγματική κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια, για πραγματικά εργασιακά και κοινωνικά  δικαιώματα.

Ενωμένοι, με την ιστορία μας και τα διδάγματα της μαχητικότητας και του ηρωισμού που έδειξε η νέα γενιά του 1973 στο Πολυτεχνείο ολοζώντανα, συνεχίζουμε να πορευόμαστε δυναμικά στους δρόμους του αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα αισιόδοξο μέλλον για όλους μας!”

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (νομαρχίας) και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για τους συμμετέχοντες στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ:

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου: 

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις