ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το ακατάσχετο της επιχορήγησης των κομμάτων στο 50%-Τέλος η υποκρισία!»

«Ξέρετε πότε ψηφίστηκε το ακατάσχετο των επιχορηγήσεων των κομμάτων; Επί ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάρτιο του 2018, ως τροπολογία σε Κύρωση Σύμβασης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Το ακατάσχετο στο 50% της κρατικής χρηματοδότησης. Τέλος η υποκρισία!». Τα ανωτέρω επεσήμανε, σε υψηλούς τόνους, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ 24» και τον Αιμ. Λιάτσο.

Παράλληλα, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι «η ΝΔ, το 2017, εκχώρησε όλη την επιχορήγησή της και έχει εξυγιάνει τα οικονομικά της», στηλιτεύοντας τη στάση της Κυβέρνησης και των φίλα προσκείμενων σε αυτή παραγόντων καθώς και του κ. Καμμένου, ο οποίος επιτίθεται στη ΝΔ, ενώ έχει ψηφίσει και αυτός τη σχετική τροπολογία.

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση περί της μη περικοπής των συντάξεων και την οικονομική κατάσταση της χώρας, σημειώνοντας: «Είναι μία ευχάριστη είδηση για τους συνταξιούχους, αφού ήταν μία περικοπή που ήταν αχρείαστη και επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έρχεται και πανηγυρίζει, γιατί ξεψηφίζει αυτό, το οποίο είχε ψηφίσει από μόνος του, χωρίς να του το ζητήσει κανένας. Δηλαδή, είναι εξιλέωση προς τους Έλληνες συνταξιούχους.

Να μην ξεχνάμε, δε, ότι η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία για τη μη περικοπή των συντάξεων, αλλά η κυβέρνηση δεν την ψήφισε.

Κάθε χρόνο η Κυβέρνηση αναθεωρεί τις αναπτυξιακές προοπτικές προς τα κάτω. Το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων έχει περικοπεί φέτος κατά 1,3 δις ευρώ και οι επιστροφές φόρων το πρώτο δεκάμηνο του 2018 υστερούν κατά 770 εκ. ευρώ έναντι των στόχων της ίδιας της Κυβέρνησης. Όλα αυτά γίνονται για να μαζέψει η Κυβέρνηση το υπερπλεόνασμα και να μπορεί να το μοιράσει εκεί από όπου μπορεί να προσελκύσει ψηφοφόρους. Όμως η αγορά ασφυκτιά ελλείψει ρευστότητας και η κατάσταση είναι τραγική».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα της εκπομπής στον κάτωθι σύνδεσμο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις