ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στη Φαρσάλων, οι Λαρισαίοι αναστενάζουν…

Τα έργα στο κέντρο έχουν μετατρέψει σε... μαρτύριο τη διέλευση από το συγκεκριμένο δρόμο

Την ώρα που δεκάδες Λαρισαίοι βολτάρουν αμέριμνοι στη νέα Μεγάλου Αλεξάνδρου, θαυμάζοντας την, με την σκέψη πως αυτή θα διαμορφωθεί μόλις ξεκινήσει η διέλευση λεωφορείων και ταξί, λίγα χιλιόμετρα πιο έξω, στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης, Φαρσάλων και Ηρώων Πολυτεχνείου, τα νεύρα των οδηγών δοκιμάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Από τότε που ξεκίνησαν τα έργα στο κέντρο της Λάρισας, μέχρι σήμερα που η Μ. Αλεξάνδρου και η Βενιζέλου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, το μποτιλιάρισμα στις περιφερειακές οδούς έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, που σε συνάρτηση με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης, οι οδηγοί των τροχοφόρων δοκιμάζονται καθημερινά, σε σκηνές που παραπέμπουν μάλλον στην πρωτεύουσα και όχι σε επαρχιακές πόλεις.

«Ψυχραιμία και υπομονή» είναι το μότο της δημοτικής αρχής, η οποία γνωρίζει πως η εφαρμογή στου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που έχει ξεκινήσει, θα ταλαιπωρήσει αρκετά τους Λαρισαίους οδηγούς. «Το σχέδιο προβλέπει την δημιουργία περιφερειακών πάρκινγκ καθώς και θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης», υπενθύμισε, για μια ακόμη φορά, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δείχνοντας πως έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη, όσον αφορά το κυκλοφοριακού «κομφούζιο» που δημιουργείται, ειδικά στις ώρες αιχμής.

Αν αναλογιστεί κανείς πως η ολοκλήρωση του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής θα χρειαστεί τουλάχιστον τέσσερα ακόμα χρόνια, εύκολα συμπεραίνει πως από δω και πέρα οι οδηγοί, εκτός της υπομονής, θα πρέπει, ενδεχομένως να οπλιστούν και με άλλες εναλλακτικές μεθόδους προσέγγισης στο κέντρο, κάτι που εν τέλει, σημαίνει αλλαγή κυκλοφοριακής κουλτούρας.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις