ΛΑΡΙΣΑ

Μαργαρίτης Σχοινάς στους Λαρισαίους βιομηχάνους: Η Ελλάδα μπορεί!

“Από τη Λάρισα και ενώπιον των επιχειρηματιών της πόλης οφείλω, ως εκπρόσωπος της ΕΕ, να ζητήσω, καθυστερημένα, μια συγνώμη, γιατί ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή αργήσαμε πολύ να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας και να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους. Ρίξαμε όλο μας το βάρος στις επαφές μας σε επίπεδο θεσμικό, ήρθε όμως η ώρα να συνομιλήσουμε μαζί σας”. Με τα λόγια αυτά ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΕ κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, απευθυνόμενος στο ακροατήριο του ΣΘΕΒ, από τον οποίο ήταν προσκεκλημένος σε κλειστό επιχειρηματικό δείπνο, ξεκίνησε την ομιλία του, περιγράφοντας την πραγματικότητα, που βιώνει σήμερα η Ευρώπη, εστιάζοντας, στη συνέχεια, στον ρόλο που καλείται να παίξει η Ελλάδα σε αυτή.

Ο κ. Σχοινάς ανέλυσε τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν από τις χώρες μέλη της ΕΕ στο προσεχές διάστημα, αναλύοντας την στρατηγική τους, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως τώρα, που η Ελλάδα κρατήθηκε στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης, ήρθε η ώρα, σε ασφαλές περιβάλλον, όσον αφορά το δημόσιο χρέος μας, να κάνουμε όσα δεν κάναμε στο παρελθόν”.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΕ τόνισε τη βεβαιότητά του πως η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην χώρα μας και τα επόμενα χρόνια, όπως ακριβώς έπραξε και κατά τη διάρκεια της κρίσης, και επεσήμανε την ανάγκη να μην ανατραπούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ.Αχιλλέας Νταβέλης, υποδεχόμενος τον εκπρόσωπο τύπου της ΕΕ τόνισε την απόφαση της διοίκησης του ΣΘΕΒ, μέσω τέτοιων εκδηλώσεων,  να σταθεί και να στηρίξει έμπρακτα όλες τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, ενώ ανέφερε πως το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για την χώρα είναι η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία.

Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έκανε ειδική αναφορά στο νέο αναπτυξιακό πακέτο της ΕΕ  InvestEU, στο οποίο ο ίδιος είναι εισηγητής από πλευράς των Περιφερειών της Ευρώπης, ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον, όπως αυτό έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Λευτέρης Παπαστεργίου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις