ΛΑΡΙΣΑ

Κατσιαντώνης: “Παγώνει” σπίτια η απάντηση Παπανάτσιου για το επίδομα θέρμανσης

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σας καταστήσαμε σαφή την αναγκαιότητα τουλάχιστον του διπλασιασμού του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, στα 120 εκατ. ευρώ, με παράλληλη επαναφορά των διευρυμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων χορήγησης του 2014″,αλλά τα λόγια σας δείχνουν ότι βρίσκεστε σε μία σύγχυση, επισημαίνει ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης αναφερόμενος στην απάντηση της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, σε ότι αφορά τις προτάσεις των 73 Βουλευτών της Ν.Δ για το επίδομα θέρμανσης.

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά παγώνουν, αφού αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και το ψωμί των παιδιών τους, καθιστώντας ως πολυτέλεια την αυτονόητη αξιοπρέπεια στη θέρμανση, εσείς μας λέτε ότι ” το συνολικό ποσό που δόθηκε κατά την περσινή περίοδο από τον τακτικό Προϋπολογισμό δεν απορροφήθηκε πλήρως, εν μέρει λόγω και των νέων εναλλακτικών μορφών θέρμανσης (π.χ. φυσικό αέριο) που καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος της Ελληνικής επικράτειας”.

Είναι τουλάχιστον τραγικό το συγκεκριμένο επιχείρημα τονίζει ο Γιώργος Κατσιαντώνης, και δείχνει μια κυβέρνηση που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, μη αντιλαμβανόμενη την κραυγή απόγνωσης χιλιάδων πολιτών.

Ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ θεωρεί ότι η Υφυπουργός Οικονομικών, φάσκει και αντιφάσκει με τα λεγόμενα της, αφού από τη μία μιλά για περίσσευμα στο περσινό ποσό του επιδόματος θέρμανσης, και από την άλλη υποστηρίζει ότι “στο πλαίσιο άσκησης της βέλτιστης δυνατής κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, εξετάζει τη δυνατότητα αύξησης του ποσού που θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης κατά την τρέχουσα περίοδο, επεξεργαζόμενο ταυτόχρονα τα κριτήρια λήψης του επιδόματος, λαμβάνοντας υπόψη και την αύξηση που παρατηρείται σε διεθνές επίπεδο στην τιμή του αργού πετρελαίου”.

“Ναι μεν αλλά… και εντωμεταξύ ο Χειμώνας μπήκε και τα σπίτια υποφέρουν με τα παγωμένα διλήμματά σας”, αναφέρει ο Γιώργος Κατσιαντώνης υπογραμμίζοντας την απραξία του Υπουργείου Οικονομικών στις βασικές προτεραιότητες που θέλει να λέει ότι έχει, για τη δικαιότερη δυνατή κατανομή του επιδόματος θέρμανσης.

Η απάντηση της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου έχει ως εξής:

Μία από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Οικονομικών αποτελεί η δικαιότερη δυνατή κατανομή του επιδόματος θέρμανσης, λαμβάνοντας πάντοτευπόψη τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας μας.

Με Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζονται κάθε έτος οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις αλλά και η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Η Κυβέρνησή μας, βάσει εισοδηματικών αλλά και περιουσιακών κριτηρίων, καθορίζει τη διαδικασία και τους όρους χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, με στόχο να το λαμβάνουν οι πολίτες που το έχουν πραγματικά ανάγκη.Προς τον ίδιο σκοπό, σύμφωνα με κλιματικά δεδομένα, έχουν οριστεί τέσσερις κλιματικές ζώνες στην Ελληνική Επικράτεια, με διαφορετική ανώτερη επιτρεπόμενη ποσότητα επιδότησης για την καθεμία, ενώ Δήμοι που χαρακτηρίζονται ως «ορεινοί» από τοΝόμο του Καλλικράτη (Ν. 3852/2010), εντάχθηκαν από την Κυβέρνησή μας στην αμέσως ανώτερη ζώνη από αυτή στην οποία εντάσσεται ο Νομός στον οποίο ανήκουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που δόθηκε κατά την περσινή περίοδο από τον τακτικό Προϋπολογισμό δεν απορροφήθηκε πλήρως, εν μέρει λόγωκαι των νέων εναλλακτικών μορφών θέρμανσης (π.χ. φυσικό αέριο) που καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος της Ελληνικής επικράτειας.

Το Υπουργείο Οικονομικών, πάντως, στο πλαίσιο άσκησης της βέλτιστης δυνατής κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, εξετάζει τη δυνατότητα αύξησης τουποσού που θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης κατά την τρέχουσα περίοδο, επεξεργαζόμενο ταυτόχρονα τα κριτήρια λήψης του επιδόματος, λαμβάνονταςυπόψη και την αύξηση που παρατηρείται σε διεθνές επίπεδο στην τιμή του αργού πετρελαίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις