ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ στο ΤΕΙ Σερρών για τον καθηγητή “Φακελάκη” (βίντεο)

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), αποφάσισε η σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες), σε μία προσπάθεια να ξεδιαλύνει πλήρως το «τοπίο», σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση του καθηγητή που συνελήφθη για δωροληψία.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δημήτρης Χασάπης, επειδή ακούγονται πολλά, ότι συνέβαινε για πολλά χρόνια και πως ίσως υπήρχε συγκάλυψη, η σύγκλητος αποφάσισε να διερευνηθεί η πιθανότητα κατά πόσο και άλλοι άνθρωποι υπέπεσαν σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Η ΕΔΕ δεν στρέφεται κατά συγκεκριμένων ατόμων, ούτε κατά συγκεκριμένου τμήματος.

«Η απόφαση της Συγκλήτου ήταν ομόφωνη» σημειώνει ο κος Χασάπης. «Απλά δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα όσον αφορά στο νομικό σκέλος της διαδικασίας για τον αν θα πρέπει η ΕΔΕ να στραφεί κατά συγκεκριμένων προσώπων και τελικά αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να αφορά όλο το προσωπικό του ιδρύματος,» δήλωσε ο πρύτανης του ΤΕΙ Σερρών.

«Θέληση της συγκλήτου είναι να προχωρήσει η ΕΔΕ με γρήγορες διαδικασίες» πρόσθεσε ο κ. Χασάπης ενώ αναρωτήθηκε και για τη μη αντίδραση κυρίως των γονέων, που φαίνεται να γνώριζαν γι’ αυτή την κατάσταση.

Πηγή: ant1news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις