ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απομακρύνθηκε το Euro 2019 για την Εθνική Ελπίδων

Η πρώτη «μάχη» χάθηκε και απομένει να φανεί η έκβαση του «πολέμου» που θα κριθεί στις 20/11 )NV Arena St. Polten).

Η Εθνική Ελπίδων σπατάλησε ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και εντέλει ηττήθηκε 0-1 από την Αυστρία (84′ Πος) στο πρώτο ματς των play offs (μπαράζ) με φόντο την τελική φάση του U21 Euro 2019.

Τα εμπόδια βέβαια μπήκαν από νωρίς. Ο Κουλούρης δεν έδινε το «παρών» και ο Νικοπολίδης έπρεπε να επιστρατεύσει λύση έκτακτης ανάγκης. Αυτή δεν ήταν ο Λάμπρου, ο Καμπετσής ή ο Κωτσόπουλος, αλλά ο Ανδρούτσος, ο οποίος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Κι όμως, τα προβλήματα της Γαλανόλευκης δεν ξεκίνησαν από εκεί. Γιατί η μπάλα, σπανίως έφτανε εκεί στο πρώτο 45λεπτο.

Οι Γαλανόπουλος και Καραχάλιος υπέκυπταν συνεχώς στην ασφυκτική πίεση των Αυστριακών στη μεσαία γραμμή. Δεν έχαναν την μπάλα, ωστόσο αδυνατούσαν να γυρίσουν πρόσωπο προς την αντίπαλη περιοχή και να περάσουν την μπάλα στους μεσοεπιθετικούς. Εξ ου και ο λόγος που οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης και Ανδρούτσος άργησαν πολύ να φανούν στο παιχνίδι. Ο Λημνιός είχε επαφές με την μπάλα, δίχως όμως να βρίσκει χώρους για να πάρει πρωτοβουλίες, ενώ οι ακραίοι μπακ είχαν λίγα ανεβάσματα.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το σύνολο του Νικοπολίδη να εγκλωβιστεί στο δικό του μισό και να βλέπει τους Αυστριακούς να απειλούν συχνότερα, με αποκορύρωμα το δοκάρι ύστερα από κακό διώξιμο του Τσιμίκα στο 36ο λεπτό, αλλά και την ευκαιρία του Ντάνσο στο 10ο. Οι καλύτερες στιγμές της Ελλάδας, αλλά και οι μόνες τελικές της στο πρώτο μέρος, ήταν μια απόπειρα του Μπουζούκη να κρεμάσει τον Σλάγκερ στο 21ο λεπτό, αλλά και ένα σουτ του Γαλανόπουλου από καλή θέση στην περιοχή στο 41ο.

Στον άξονα εντοπίστηκε και η βασική διαφορά της Ελλάδας στο δεύτερο ημίχρονο, εν συγκρίσει με το πρώτο. Οι Γαλανόπουλος και Καραχάλιος έπαψαν κινούνται προβλέψιμα και άρχισαν να το κάνουν πιο στοχευμένα. Ένας κατέβαινε χαμηλά και ζητούσε την μπάλα ανάμεσα στα δύο στόπερ, ενώ ο άλλος έψαχνε χώρους μεταξύ των γραμμών. Εξ ου και ο λόγος που οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο χορτάρι.

Η είσοδος του Κωτσόπουλου και του Λάμπρου έδωσε επιπλέον ώθηση και η Ελλάδα ξεκίνησε την αντεπίθεση. Ατελείωτα επικίνδυνα γυρίσματα, τα οποία όμως ουδείς πατούσε περιοχή για να εκμεταλλευτεί και ευκαιρίες με τον Λημνιό και τον νεοεισελθόντα επιθετικό του Ατρόμητου. Το γκολ δεν μπήκε, ο Πος εμφανίστηκε στο 84′ για να κάνει τους Έλληνες να πληρώσουν πανάκριβα, εφαρμόζοντας το κλισέ του «αν δεν το βάλεις, θα το φας», και θα πάνε στην Αυστρία με την πλάτη στον τοίχο. Και από εκεί και πέρα, όπου τους βγάλει.

Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας, Νικολάου, Καραχάλιος, Μπουζούκης (82’ Καμπετσής), Γαλανόπουλος, Χατζηγιοβάνης (46’ Λάμπρου), Ανδρούτσος (65’ Κωτσόπουλος), Χατζηδιάκος, Λημνιός.

Αυστρία: Σλάγκερ, Ινγκολιτς, Πος, Λίνχαρτ, Ούλιμαν, Λιούμπινς (70’ Ντ. Μπαουνγκάτνερ), Ντάνσο, Χρ. Μπάουμγκαρτνερ, Λόβριτς (92’ Κβάσινα), Βόλφ, Γκρμπιτς (62’ Γιακούποβιτς).

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις