ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δύο μοναδικές βραδιές αφιερωμένες σε μεγάλες Ελληνίδες ερμηνεύτριες από την Indonnation στη Λάρισα

Μία πρωτόγνωρη προσέγγιση σε μία βραδιά – αφιέρωμα σε μεγάλες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, θα επιχειρήσει το διεθνώς διακεκριμένο Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Indonnation. Τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής, το κοινό της Λάρισας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μοναδικά ερμηνευμένα τραγούδια που πρωτοερμήνευσαν η Σωτηρία Μπέλου, η Μαίρη Λίντα, η Μαρινέλα, η Βίκυ Μοσχολιού, η Αρλέτα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και άλλες, τραγούδια που διασκευάζονται πρώτη φορά για γυναικεία χορωδία από το Μιχάλη Σαπουντζή.

Ο χορός και πάλι παρών! Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας, ο Νίκος Σαλβάρας, απόφοιτος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τα «χρυσά κορίτσια» της πόλης σε εντυπωσιακές χορογραφίες της Ελένης Μάρκου σε ένα ταξίδι στην ελληνική μουσική δεκαετιών! Τη διεύθυνση της Χορωδίας θα έχει ο μαέστρος Δημήτρης Κτιστάκης.

Στο πιάνο θα συνοδεύει η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη μαζί με τους Γιάννη Μακρυγιάννη-Κρουστά, Φωτεινή Αναστασιάδου-Ακορντεόν, Βασίλη Λιάκο-Μπάσο και Σπύρο Παππά-Ηλεκτρική κιθάρα απογειώνουν τη μαγική βραδιά!

Για το αφιέρωμα μίλησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ο οποίος μεταξύ άλλων στάθηκε στις “νέες ιδέες που φέρνει η Indonnation” μαζί με “ένα νέο φρέσκο αέρα στη χορωδιακή μουσική. είναι ένα παράδειγμα ομάδας, συνεργασίας μεταξύ τους και με άλλες ομάδες και καλλιτέχνες, συντονισμού, καινοτομίας, υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. πραγματικά καμαρώνουμε και καλούμε όλους τους Λαρισαίους το Σαββατοκύριακο στο Ωδείο να τραγουδήσουμε μαζί τους”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Νίκος Καλτσάς χαρακτήρισε την Indonattion όχι ως ένα απλό κομμάτι του ωδείου, “αλλά ένα κομμάτι χρυσού κι αυτό φαίνεται μέσα από πολλά και διάφορα” υπενθυμίζοντας παράλληλα τις πολλές συμμετοχές και τη διεθνή αναγνώρισή του.

Ο μαέστρος της χορωδίας κ. Δημήτρης Κτιστάκης στάθηκε στο πρωτόγνωρο εγχείρημα του αφιερώματος σε μεγάλες Ελληνίδες ερμηνεύτριες όπως η Σοφία Μπέλου και η Μαίρη Λίντα, εξηγώντας πως “μας αρέσουν οι προκλήσεις και το παντελώς νέο ρεπερτόριο”. Σε ότι αφορά την επιτυχία του μουσικού συνόλου, την απέδωσε “στην καλή ομαδικότητα, στη σύμπνοια, στην αγάπη των χορωδών και στην προσήλωση στο στόχο”.

Τέλος, ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Δημήτρης Αλεξίου, χαρακτήρισε την Indonnation ως; ένα “σύνολο με μεγάλο εύρος ρεπερτορίου που με τις χορογραφίες του, παρουσιάζει θέαμα μαζί με τη μουσική”.

Το διήμερο μουσικό αφιέρωμα θα γίνει στο δημοτικό ωδείο το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές, ήδη το ενδιαφέρον των Λαρισαίων για τις δύο μουσικές βραδιές είναι τεράστιο, αφού η προπώληση των εισιτηρίων βαίνει εξόχως ικανοποιητικά.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις