ΛΑΡΙΣΑ

Λαρισαίοι γονείς ενημερώθηκαν σε εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο με θέμα : «Υγεία και παιδί, τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς» (φωτο)

Την σημαντική αυτή ημερίδα με θέμα: «Υγεία και παιδί, τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς», διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο και αναφερόταν  σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους τους πολίτες.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν: «Ιογενείς λοιμώξεις αναπνευστικού συστήματος» από τον επίκουρο καθηγητή Παιδιατρικής – Παιδοπνευμονολογίας Αλεξόπουλο Εμμανουήλ. «Πρόγραμμα εμβολιασμών στα παιδιά» από την παιδίατρο Νταμάγκα Γεωργία. «Εμβόλια, μύθοι και αλήθειες» από τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας και αναπληρωτή πρόεδρος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χατζηχριστοδούλου Χρήστο.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο καθηγητής Παιδιατρικής και διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Συρογιαννόπουλος Γεώργιος.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης μιλώντας για την εν λόγω εκδήλωση τόνισε: «Διοργανώνουμε μια εξαιρετική εκδήλωση που αφορά το παιδί και την υγεία σε συνεργασία για πρώτη φορά με την Ιατρική Σχολή.  Με την σπουδαία δουλειά που γίνεται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς όπου υπάρχουν 2.500 παιδιά σε δικούς μας χώρους, φτάνουμε στο επίπεδο πια να μας απασχολούν και αυτά τα ζητήματα της υγείας των παιδιών μας. Και νομίζω πως είναι μια κοινωνική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ευχαριστώ θερμά την Ιατρική Σχολή και την Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας και αναπληρωτής πρόεδρος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, σημείωσε:

«Καλέσαμε του γονείς για να μιλήσουμε για το παιδί και την υγεία και για τα εμβόλια. Θεωρώ ότι πολλές φορές γίνονται υπερβολές και εκ μέρους των υπηρεσιών και εκ μέρους των γονιών και πρέπει να πούμε πότε και πως πρέπει να γίνονται εμβόλια.  Με την παρουσία μας αποσκοπούμε στην σωστή ενημέρωση των γονιών».

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις